Dzięki za wyjaśnienie sprawy z abgymnic'em. Najbardziej chciałem się upewnić czy przypadkiem sobie nie zaszkodzę. To, że na allegro to sprawa oczywista:)
http://www.sfd.pl/Sto%C5%BCek_rotatora_rehabilitacja-t342995.html Pod tym linkiem jakiś czas temu opisałem mój przypadek i jak widzę też zabierałeś tam głos. Fizjoterapeuta oczywiście mnie prowadził. Niestety były to wizyty prywatne więc trochę się wykosztowałem i teraz jeśli się jeszcze u niego pojawię to chyba tylko po fakturę. Miałem robione u niego zabiegi a następnie zalecił mi fizjoterapię (ćwiczenia z gumami- około 8 ćwiczeń w 2 seriach po 10 powtórzeń) Dawały one znakomity efekt - barki się stabilizowały, wzmacniały, nabrałem nawet trochę masy ale oczywiście licho nie śpi i dostałem anginy. Jechałem na antybiotykach i strasznie dostało mi się po węzłach chłonnych w okolicach barków. Powikłaniami anginy było właśnie zapalenie wewnętrznych aktonów mięśni naramiennych (nie wiem czy fachowo określiłem lokalizację bólu). W tym momencie udałem się do ortopedy, który zapisał mi tabletki + maść (poprawia zdrowia o 70%)i odradzał ćwiczenia (z resztą sam przestałem ćwiczyć gdyż odczuwałem ból) Teraz chodzę na zabiegi przeciwbólowe prądami tens. Jeśli one nie wyeliminują bólu ponownie dostanę zastrzyki z diprofenu (nazwa zapisana ze słyszenia), które już kiedyś miałem aplikowane jednak ortopeda preferuję ich używanie ze sporym odstępem czasowym.
Jak widzisz moim przypadkiem można by obdzielić z 10 osób. Niestety jestem sam sobie winny za swoją opieszałość kilka lat temu (+ ortopeda z mojego rodzinnego miasteczka, który przez kilka miesięcy kazał się smarować maściami nie dające żadnego rezultatu)
Obecnie moja determinacja dojścia do pełnej sprawności jest naprawdę duża dlatego szukam, kombinuje co by można jeszcze zrobić w domowym zaciszu stąd moje pytanie o motylki/abgymnic'a gdyż chciałbym wrócić do ćwiczeń (wzmacniania obreczy barkowej) jednak te mięśnie naramienne mi to uniemożliwiają.
Od momentu zrobienia USG poprawę zdrowia oceniam na 80%. Czy na tym etapie leczenia mógłbyś coś polecić co było by pomocne (tak jak np abgymnic?)
Dziękuje za dotychczasowe zainteresowanie.