jestem na cyklu 2xHP i tak mysle zeby dorzucic tse tylko przed treninguiem bo tego brzucha to sie nigdy nie pozbede ;/ spalaczy jeszcze nie bralem wiec tse moze zadziala cosik. bede bral do porcji hp 2 kapsy tse na 30 min przed treningiem..moze tak byc czy tse brac caly czas w dnt tez..chodzi mi o wieksze wypocenie sie..
Zmieniony przez - roberto_83 w dniu 2008-01-18 21:10:17
a nie lepiej dac tse 30min przed posilkiem przed treningowym czyli na okolo 1.5/2godzin przed treningiem a HP normalnie 30min przed trenem..czytalem niedawno ze spalacze dlugo sie wkrecaja wlasnie okolo 1.5/2godzin..
mozesz brac dodatkow. ale spalacz brany tylko przed treningiem - to nie jest dobra opcja na spalenie tłuszczu. spalacz bierze się regularnie dzien w dzien przez pewien okres czasu przynajmniej dwa razy na dobę. trening to czas kiedy metabolizm i tak jest podkrecony, a wydatek energetyczny - duzy. myslenie, że dodanie spalacza przed trenem sprawi ze bedzie sie na treningu spalał tłuszcz - jest duzym uproszczeniem.
poza tym wydaje mi sie ze masz troche zbyt duze wymagania w stosunku do takich specyfikow. odpowiedz na trzy pytania jesli mozesz:
- czy jestes na cyklu redukcyjnym?
_ czy jesli tak - to masz diete redukcyjną?
- czy przypadkiem moze nie jest tak, że liczysz na to, że zarowno zbudujesz troche mieska jak i spalisz tłuszcz?
jesli ne jedno z dwoch pierwszych odp przeczaco, i/lub na ostatnie pytanie - twierdząco, oznajmiam - nie zgubisz zadnego tłuszczyku.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1200693169000
slayerek01
Wysłana - 18 stycznia 2008 23:15
a ja mysle ze da sie zgubic troche tluszczyku i zyskac mieska :)
Znawca -
1200694545000
faftaq
Wysłana - 18 stycznia 2008 23:36
jasne. procesy utraty tk tluszczowej i wzrostu masy miesniowej zachodza przy udziale roznych hormonow, ktore nigdy nie mogą dzialac rownoczesnie. to pierwsza podstawa. z reszta, jest wiele prac na ten temat. wszystkie z podobnym wnioskiem.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1200695775000
slayerek01
Wysłana - 18 stycznia 2008 23:46
sadzisz ze trenujac z dodatnim bilansem , lecz robiac aeroby (rower bieganie lub plywanie) nie mozna np zyskac w obwodach a stracic w brzuszku ?:>
Znawca -
1200696385000
fukinhot
Wysłana - 18 stycznia 2008 23:57
Składnikiem który odczujesz w tse jest kofena.
Kofeina uzyskuje największe stęzenie we krwi w okolo 30 minut po spożyciu...
slayerek: Można to osiągnąć a nazywa się taki zabieg 'decompositioning' czyli zmiana stosunku tłuszcz/mięśnie na korzyść tych ostatnich. Tylko, żę to już trzeba umić a niektorzy się nigdy nie nauczą... Ale bynajmniej nie z pwoodu braku wiedzy czy zaangażowania ale z powodu genów... Niemniej jednak jest to możliwe.
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2008-01-19 00:02:39