a ja powiem ze nie wiem, ale zawsze mi sie wydawalo ze to w woreczku jest lepsze, bo ma duzo krotszy termin waznosci, a co za tym idzie ma mniej chemii. Do tego mozna je skawsic (zostrawic na jakis czas zeby sie scielo i pozniej np. z ziemniakami) a UHT nie ma szans - zbyt zakonserwowane Ale tak jak mowie - nie jestem pewien, mowie tylko co wynika z logicznego myslenia
powrót do żywienia po latach przerwy
1095878298000
SFD
Wysłana - 22 września 2004 20:38
I znowu zgodzę się z Qazarem
Wystarczy pomyśleć przez jakie procesy przechodzi mleko UHT i co w sobie zawiera skoro praktycznie się nie psuje. Z mlekiem w woreczku jest zupełnie odwrotnie, trzeba je jak najszybciej spożyć. Najlepsze (czytaj najzdrowsze) jest prosto od krówki, tylko nie każdy ma dostęp do takiego mleka
Pozdro Dareckyy
1095878301000
SFD
Wysłana - 22 września 2004 20:39
Siwex, uprzedziłeś mnie, ale to były tylko sekundy
1095878382000
protein
Wysłana - 22 września 2004 20:51
Kazdy je,to co chce.Poszukam arta,gdzie pisalo,ze w woreczku jest gorsze,bo...
"Marzy mi się czarny Lincoln, lecz jak go wyrwać wilkom Rozumiem więc czemu czasem chłopaki biorą WINSTROL"
Specjalista -
1095879066000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 22 września 2004 20:55
UHt ma uszkodzone bialka ,a pasteryzowane nie wybor jasny
Gdzieś wyczytałem, że jak mleko stoi w woreczku to ten plastik z którego jest zrobiony powoli wsiąka do mleka. Niefajna sprawa, chyba dobrze by było po kupieniu mleczko przelać do jakiegoś innego naczynia. Można tez poszukać świeżego mleka (takiego jakie sprzedaje się w woreczku) w kartonie-u mnie takie cos też jest. Za pierwszym razem qupiłem tego z 10 kartonów-myslałem, że to zwykłe mleko(nawet do lodówki nie schowałem), a tu kicha-po dwóch dniach skwaśniało.