Witam mam takich kilka pytan bo poczytalem troche i juz nic z tego niewiem wiec tak ile razy cwiczyc miesnie brzucha w tygodniu 3-4? i jakie cwiczenia na dolne miesnie brzucha niestety nieposiadam drazka... chcialbym znac duza ilosc cwiczen na dolna czesc miesni brzucha to ona u mnie jest najgorsza...
no dzieki za link ale jak wyrzej napisalem nie posiadam drazka ani maszyn zadnych mam skromna silownie
1267354429000
Ballomus
Wysłana - 28 lutego 2010 12:04
Na gorne partie: crunch na lawce skos dol http://exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/BBPushCrunch.html Jesli nie masz regulowanej lawki na silowni, pozostaje crunch na poziomej lawce Na skosy: opad ze sztangielka na boki Na dol: unoszenie nog lezac na lawce poziomej, nogi wystaja poza obreb lawki, unosisz je do pionu
Ekspert -
1267355066000
Generacja_
Wysłana - 28 lutego 2010 13:42
o dobre cwiczenie napewno sprubuje dzieki ;)
1267360945000
stjuli_sfd
Wysłana - 28 lutego 2010 15:03
od siebie dodam jeszcze, iż ważnym momentem jest faza maksymalnego napięcia i należy ją zawsze akcentować w miare zaawansowania treningowego; skupienie na mięśniach brzucha, by nie zastępowały je wspomagające; najlepiej niedopuszcać do momentu braku napięcia; jeśli ćw w seriach- przerwy ok 50sek; pamiętać iż faza opuszczania jest również bardzo ważna i najlepiej by trwała nieco dłóżej; i na koniec- najtrafniej jakość ćw ocenimy po obserwacji własnego ciała: doprowadzaj do momentu pieczenia! Chcesz sie przekonać która częć pracowała najciężej na treningu...obserwój zakwasy!! regeneracja- przy dobrej diecie i wystarczającym śnie można sobie spokoinie pozwolić na 2 razy w tyg. Pozdro.