Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 2315 razy
  • Autor

    metka

  • pozdrawiam
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 70
    • Na forum: 7 lat
    • LPA: 3994

    Wysłano 14 sierpnia 2008 14:56

    zgłoś naruszenie

    oczywiscie chodzi o mięso &amp można sporzywać na przemian z pierssią z kurczaka ? dodaje do metki pokrojoną cebulę i ogórka korniszonego.
  • Wysłano 14 sierpnia 2008 15:02

    zgłoś naruszenie
    Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
  • Yarekbboy
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 7991
    • Na forum: 11 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 70772

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:02

    zgłoś naruszenie
    pierwszo slysze o takim miesie...

    ?
    Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
    Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo
  • zaglebieSC
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 4524
    • Wiek: 25 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 7lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 33429
    • Status:Specjalista

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:07

    zgłoś naruszenie
    Nie wiem za bardzo jakie wartosci odzywcze ma metka, ale z tego co wiem to jest to cos w rodzaju kielbasy, wiec sam sobie odpowiedz. Zdr.
  • pozdrawiam
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 70
    • Na forum: 7 lat
    • LPA: 3994

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:12

    zgłoś naruszenie
    jest to wołowina
  • Martainn
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 6333
    • Wiek: 29 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 47458

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:20

    zgłoś naruszenie
    Jak zrobisz sam i wiesz co jest w środku to czasami możesz zjeść. Bo to jest w sklepach to jest zwykły szajs z 20% zawartością mięsa. Reszta to dodatki, ulepszacze i inny szit, typu szczury, myszy, jeżozwierze i inne guźce. Kup wołowiny i zrób sobie z tego metkę. Nie jest to trudne, zbyt tłuste części możesz odrzucić i będzie git.
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1977
    • Na forum: 8 lat
    • Płeć: Kobieta
    • LPA: 27200
    • Status:Specjalista

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:26

    zgłoś naruszenie
    metka to mięso chyba wieprzowe,mielone,surowe pakowane w folię, w formie kiełbasy,wyglada to cos jak tatar. Niestety metka ma kupe tluszczu, porownywalnie do parowek,jak i nie wiecej. W dodatku co tam miela pozostaje tajemnica. Jak lubisz i zjesz od swieta nic ci nie bedzie,ale na stale tego do diety nie wprowadzaj,a juz na pewno nie nadaje sie jako zamiennik piersi, bo jesli chodzi o sklad to ma sie ni jak do chudych piersi z kurczaka, które ponadto na pewno są kurczakiem,a co siedzi w metce ciezko powiedziec.
    www.pajacyk.pl
    -----------------------------



    ----------------------------
  • gautatyr
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 891
    • Wiek: 36 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 5 lata
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 5255

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:29

    zgłoś naruszenie
    Metka to po prostu zmielone surowe mięso wołowe,wieprzowe wraz z dużą ilością tłuszczu z dodatkami smakowymi-sól,pieprz,cebula,papryka etc.Pamiętam w latach 80 często jedynie metka zostawała u rzeźnika czasem z mortadelą...Po pierwsze to surowe mięso,jak coś takiego zjadać to raczej bym preferował domowy wyrób.Teraz wszędzie robią ekonomię i nie wiadomo co w środku.Po drugie duża ilość tłuszczu.Jak ktoś lubi to niech zjada,nie będę zmieniał nawyków żywieniowych,na pewno nie ma co tego porównywać z piersią kurczaka.

    Caramel mnie ubiegła

    Zmieniony przez - gautatyr w dniu 2008-08-14 15:30:17
  • Martainn
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 6333
    • Wiek: 29 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 47458

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:31

    zgłoś naruszenie
    A związku z tym, że jest to mięso surowe to jego przygotowanie nie jest trudne, a robiąc samemu można znacznie polepszyć jego wartości w stosunku do tego co jest w sklepie. Taka ciekawostka. Zainteresowałem się ostatnio produktami w paczkach w sklepie. Na jednym było napisane: Zawartość mięsa 14%:P A nazywało się to golonka:D Lub takie kwiatki jak 120G produktu wyprodukowano z 60g mięsa wieprzowego.
  • pozdrawiam
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 70
    • Na forum: 7 lat
    • LPA: 3994

    Wysłano 14 sierpnia 2008 15:35

    zgłoś naruszenie
    az jesc mi sie jej odechcialo po tym co napisaliscie ;<