SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

metka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4126

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3994
oczywiscie chodzi o mięso &amp można sporzywać na przemian z pierssią z kurczaka ? dodaje do metki pokrojoną cebulę i ogórka korniszonego.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7994 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 70808
pierwszo slysze o takim miesie...

?

Kudowa Zdrój noclegi hotele http://www.kudowazdroj.net 

napisał(a)
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 4524 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 33472
Nie wiem za bardzo jakie wartosci odzywcze ma metka, ale z tego co wiem to jest to cos w rodzaju kielbasy, wiec sam sobie odpowiedz. Zdr.
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3994
jest to wołowina
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 6758 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 50238
Jak zrobisz sam i wiesz co jest w środku to czasami możesz zjeść. Bo to jest w sklepach to jest zwykły szajs z 20% zawartością mięsa. Reszta to dodatki, ulepszacze i inny szit, typu szczury, myszy, jeżozwierze i inne guźce. Kup wołowiny i zrób sobie z tego metkę. Nie jest to trudne, zbyt tłuste części możesz odrzucić i będzie git.
1
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 1977 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 27200
metka to mięso chyba wieprzowe,mielone,surowe pakowane w folię, w formie kiełbasy,wyglada to cos jak tatar. Niestety metka ma kupe tluszczu, porownywalnie do parowek,jak i nie wiecej. W dodatku co tam miela pozostaje tajemnica. Jak lubisz i zjesz od swieta nic ci nie bedzie,ale na stale tego do diety nie wprowadzaj,a juz na pewno nie nadaje sie jako zamiennik piersi, bo jesli chodzi o sklad to ma sie ni jak do chudych piersi z kurczaka, które ponadto na pewno są kurczakiem,a co siedzi w metce ciezko powiedziec.

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

napisał(a)
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 891 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 5255
Metka to po prostu zmielone surowe mięso wołowe,wieprzowe wraz z dużą ilością tłuszczu z dodatkami smakowymi-sól,pieprz,cebula,papryka etc.Pamiętam w latach 80 często jedynie metka zostawała u rzeźnika czasem z mortadelą...Po pierwsze to surowe mięso,jak coś takiego zjadać to raczej bym preferował domowy wyrób.Teraz wszędzie robią ekonomię i nie wiadomo co w środku.Po drugie duża ilość tłuszczu.Jak ktoś lubi to niech zjada,nie będę zmieniał nawyków żywieniowych,na pewno nie ma co tego porównywać z piersią kurczaka.

Caramel mnie ubiegła

Zmieniony przez - gautatyr w dniu 2008-08-14 15:30:17
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 6758 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 50238
A związku z tym, że jest to mięso surowe to jego przygotowanie nie jest trudne, a robiąc samemu można znacznie polepszyć jego wartości w stosunku do tego co jest w sklepie. Taka ciekawostka. Zainteresowałem się ostatnio produktami w paczkach w sklepie. Na jednym było napisane: Zawartość mięsa 14%:P A nazywało się to golonka:D Lub takie kwiatki jak 120G produktu wyprodukowano z 60g mięsa wieprzowego.
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3994
az jesc mi sie jej odechcialo po tym co napisaliscie ;<
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

koktajle do szkoły

Następny temat

białko

Omega 3, 6, 7, 9 - czym się od siebie różnią? Doping mózgu - suplementy dla studentów Jakie orzechy są najzdrowsze? Technika ćwiczeń - uwarunkowania anatomiczne Czy SAA mają wpływ na syntezę kolagenu? Nowy etap w życiu Huberta Kulczyńskiego! Wspaniałe nagrody za I miejsce Ben Weider Legacy Cup Low Carb - założenia, efekty, jadłospis