Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
pare lat temu bralem mete ruską w listkach... i od tamtej pory cos mi sie działo, caly czas mialem jakies bóle brzucha, non stop choroby itp... no i ostatnio wykryło że mam jakiegoś guza otorebkowanego w nerce i ide na operacje we wtorek. czy to mozliwe ze to od tej zwalonej mety mi sie zrobilo ? heh
ps. bling juz sie wykurował??? teraz ja zmieniam go w szpitalu
ciężko gdybać czy to od mety.Meta raczje bardziej zaszkodziłaby wątrobie niż nerką ale nie jestem lekażem i nie moge tego stwierdzić.
Specjalista -
1137312067000
FLEXXIP
Wysłana - 15 stycznia 2006 09:05
wczesniej nie mialem zadnych problemow ze zdrowiem... po tej mecie sie wszystko zaczelo :-/
1137312308000
Alg
Wysłana - 15 stycznia 2006 09:06
ile tego zjadłeś?Kumpel wylądował w szpitalu na nerki na syklu z 400mety.
Zmieniony przez - Alg w dniu 2006-01-15 09:07:18
Zmieniony przez - Alg w dniu 2006-01-15 09:07:29
Specjalista -
1137312401000
FLEXXIP
Wysłana - 15 stycznia 2006 09:18
no wiesz moze ja nie zjadlem za duzo bo tylko 100tabsów ale do tego piłem sporo no i najgorszy błąd że brałem ją w wieku 14lat w gimnazjum 5lat temu...
1137313114000
Alg
Wysłana - 15 stycznia 2006 09:20
no nieżle do**łeś miejmy nadzieje ,że z tego wyjdziesz.
FLEXXIP przeczytałem Twoj artykuł bodajże w dziale zdrowie a teraz w dopingu hmmm... Powiem jedno skopałeś sprawe , powinieneś wiedzieć jakie są skutki zażywania SAA w tak młodym wieku w dodatku jesczze pijąc ...
No ale zdrowia życze
Mam przyjazną materie i jem węglowodany
Znawca -
1137318276000
Teoysta
Wysłana - 15 stycznia 2006 10:48
Po 1 powiedz lekazowi o tym! Zapewne pytal sie o silnejsze leki ktore brales, a Ty zapewne o mecie nie wspomniales! Nikt Cie nie zabije jak sie przyznasz, a cena zatajenia moze byc wysoka! Nie chcesz sie chyba dializowac codziennie... Jesli miales niewydolnosc nerek, to mozliwe ze meta spowodowala pogorszenie sytuacji!
1137318495000
pozdro
Wysłana - 15 stycznia 2006 11:33
ładny acior w wieku 14lta
I am / I can ....
1137321214000
FLEXXIP
Wysłana - 15 stycznia 2006 12:25
mowilem o wszystkim, lekarz mowil ze to nie od tego to ja juz sam nie wiem moze to mialem od urodzenia a po mecie uroslo ? narazie stan mojego zdrowia jest ok nic mnie nie boli i dobrze sie czuje badania krwi ok tylko ten guz w nerce i operacja ale bedzie ok
Zmieniony przez - FLEXXIP w dniu 2006-01-15 12:33:53