OK, ja bym zaczął od diametralnego ukrócenia treningu na klatkę piersiową. tzn. widze, że robisz klate dwa razy w tygodniu i łącznie masz na nią zdecydowanie za dużo serii-to może hamowac i rozwój klatki i rozwój barków, które robisz na jednej sesji z klatką piersiową.
Stażu szczególnie wielkiego nie masz, dwa lata, a do tego z przerwami...W takim razie myślę, że obejdzie się bez jakichś szczególnych udziwnień, priorytetów[zresztą nie napisałeś o tym, ze masz jakies dysproporcje, że jakaś partia odstaje itp.], a i tak uzyskasz mniej lub bardziej zadowalające rezultaty.
Zacznijmy od klaty-najlepiej raz w tygodniu i:
1.
Wyciskanie sztangi/sztangielek na ławce poziomej. Jeżeli zdecydujesz się na sztangielki, to najlepiej z supinacją, wtedy mocniej angażujesz nieco więcej mięśni klatki.
4 serie 12/10/8/6 powtórzeń
2.
Tutaj wyciskanie sztangi/sztangielek na jakimś skosie, według preferencji i potrzeb-góra lub dół. 4 serie, jak wyżej.
3.
Tutaj rozpiętki na płasko 3-4 serie, stały ciężar najlepiej-liczba powtórzeń oscylująca wokół 12.
Inny prosty wariant to 4 serie jakiegoś wyciskania na płasko, potem 3 serie wyciskania na jakimś skosie, 3 serie przenoszenia i 3 serie rozpiętek. W przenoszeniu i rozpiętkach NIE polecam schodzić na niższą liczbe powtórzeń.
Plecy też raz w tygodniu:
Martwy ciąg 4 serie 12/10/8/6
Podciąganie szeroko 4 serie maks lub około 10 powtórzeń, zalezy jak ci idzie

tu jakaś wersja wiosłowania-sztanga podchwyt[pochyl się pod kątem 45 stopni, nie więcej], lub hantel, 4 serie 12/12/10/8
szrugsy 3-4 serie 12/12/10/8
Co do nóg...
"Nogi:
PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH: 12-8
MARTWY CIĄG"NA PROSTYCH NOGACH: 12-8
PRZYSIADY WYKROCZNE: 12-8
WSPIECIA NA PALCE W STANIU ile się da"
Moim zdaniem ten plan może zostać.
Barki-ja bym zrobił tak...
Wyciskanie sztangi zza głowy 4 serie 12/10/8/6
wznosy przodem 4 serie w przedziale około 12 powtórzeń
wznosy tyłem, tak jak wyżej z seriami
tutaj możesz dać jeszcze podciąganie wdłuż tułowia, ale nie katuj się tym ćwiczeniem, 2 lub 3 serie na dopompowanie/dobicie całych barków
Triceps-
Wąski wycisk 12/10/8/6
wyciskanie francuskie sztangi w leżeniu 14/12/10
wyciskanie francuskie sztangielki jednorącz 14/12/12
Triceps możesz dodać do barków, lub do klaty. Ewentualnie jak chcesz to do pleców, a wtedy biceps do klaty, to też jeden z wariantów.
A właśnie, biceps:
Uginanie ramiona ze sztangą[chwyt na szerokość barków]:
3-4 serie 12/10/8/6
uginanie młotkowe 12/12/12
uginanie hantla w oparciu o kolano 14/14/12
Przykładowa rozpiska:
Poniedziałek-klata
wtorek wolne
środa-nogi
czwartek-barki
piątek wolne
sobota-plecy
Biceps i triceps, to wyżej napisałem jakie są możliwości.
Eeeeeeehh niby taki standardowy plan[bo nawet w takim splicie możnaby zrobić inne warianty], a chyba się nieco rozpisałem...