Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

masci i zele przeciwzapalne

SFD

Wysłana - 29 grudnia 2003 09:40    Edytuj  Cytuj
1Stosowaniem ciepła po urazie jest nie dopuszczalne. To tak jak na ogien lejesz benzynę. (POdobnie w oparzeniach-spirytus)Schładzamy by obrzek był jak najmniejszy(zimno obkurcza naczynia włosowate). Ciepło mozna zaczac stosowac po 24-48 godzinach od urazu- to zazlezy od obrazu uszkodzonej tkanki.Co do altacetu- dział prawie tak samo jak woda z octem-sciaga goraczkę. Kapusta tez znakomicie dział.Sprawdziona sprawa.Co do ruchów w stawie uszkodzonym-czy tez objetym stanem zap[alknym. To zalezy który staw i jaki stopien schorzenia...To co napisałes o barku- prawda ścięgna i więzadła unieruchomione przez dłuzszy czas moga ulec zwapnieniu i dlatego minimalizuje się czas umieruchomien i dązy się do modyfikacji tychże. Tu juz zalezy od madrosci i dośwaidczenia lekarza jak poprowadzic pacjenta. Sam miałem nie przyjemne doswiadczenia jeśli chodzi o zaniedbanych pacjentów, Rehabilitacja w takich przypadkach jest wydłuzona i trudniejsza.POdaj jakies konkrety to moze cos podpowiem

Primum non nocere...

qbiec

Wysłana - 29 grudnia 2003 09:51    Edytuj Cytuj
Uraz mialem ponad 3 lata temu,na silowni, od tej pory odnowiony 2 razy na treningach SW w tym ostatni raz (troche ponad 0,5 roku temu) spowodowal naderwanie wiezadel bocznych o ile dobrze pamietam. Skutki odczuwam do tej pory.

SFD FIGHT CLUB
text roku:
"dawajcie mi sogi! umotywuja mnie do cwiczen i bede lepszym moderatorem"

--> SFD FIGHT CLUB <--

0111010001101000011010010110111001101011

The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.

SFD

Wysłana - 29 grudnia 2003 12:46    Edytuj Cytuj
Ale którego stawu. czy domyslam się ,że kolanowego?

Primum non nocere...

qbiec

Wysłana - 29 grudnia 2003 23:51    Edytuj Cytuj
prawego barku

SFD FIGHT CLUB
text roku:
&quot;dawajcie mi sogi! umotywuja mnie do cwiczen i bede lepszym moderatorem &quot;

--> SFD FIGHT CLUB <--

The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.

SFD

Wysłana - 31 grudnia 2003 08:57    Edytuj Cytuj
Hmm. nie za bardzo kojarze w którym miejscu sa te wiezadła poboczne... Tak miedzy nami nie ma takich.Sorki, ale nie pomoge via net.Wyslij mi maila. Pogadamu na spokojnie

Primum non nocere...

qbiec

Wysłana - 31 grudnia 2003 11:04    Edytuj Cytuj
Wlasnie nie bylem pewien jak to sie nazywalo, ale na pewno cos tam bylo naderwane.Nie mam nigdzie wypisane o co chodzi. Teraz jest niezle, tylko czasem mam lekkie bole, zwlaszcza jak sie nie do konca rozgrzeje. Jest o tyle dobrze, ze uznalem ze mozna wrocic na SW Dzieki masero, sog dla Ciebie

SFD FIGHT CLUB
pozdrawiam

--> SFD FIGHT CLUB <--

Odpowiedzi jest na 2 strony.      poprzednia 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

masci i zele przeciwzapalne

Strony:  pierwsza  1   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.