Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

mam problem...z obliczeniem białka

Speed666

Wysłana - 26 lutego 2010 10:28    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam mam takie pytanko , moje dzienne zapotrzebowanie na białko to 190 gram czyli 2 gramy na kg masy więc wcinam 6 posiłków dziennie obliczam to ... i teraz jest pyt jeżeli mam /odżywkę białkową 63 gramy białka w 100 gramach produktu to po prostu te 63 gramy białka mogą zastąpić np te białko z jedzenia co wcinam piersi z kurczaka itd? czy po prostu dodać te gramy z odżywki białkowej do tych 190 gram białka z produktów co jem bo to mnie właśnie zastanawia ??? czy wystarczy /127gr białka z produktów+ odżywka białkowa 63 gr i wychodzi mi 190 tyle ile potrzebuje ??? proszę o pomoc

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 lutego 2010 10:33 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Sorg_

Wysłana - 26 lutego 2010 10:33    Edytuj Cytuj
białko z odżywki jest uzupelnieniem diety, sumujesz zawsze te źródła.

debee

Wysłana - 26 lutego 2010 10:33    Edytuj Cytuj
Jeżeli masz możliwość zaspokoić ilość 190g z jedzenia, to nie potrzebujesz odżywki białkowej. Jeżeli masz takie możliwości to staraj się nie zastępować jedzenia prochem. Jeżeli chodzi o białko z odżywki to tak, jest pełnowartościowe i liczysz je jak mięso.
pzdr
Znawca -

Jaras1003

Wysłana - 26 lutego 2010 10:38    Edytuj Cytuj
Dokładnie jak mówią poprzednicy. Jeżeli możesz dostarczyć 190gr. białka z posiłków to nie ma sensu pić odżywki.

Speed666

Wysłana - 26 lutego 2010 10:45    Edytuj  Cytuj
dzięki wszystkim za odpowiedzi :) a wolę dodać odżywkę białkową bo meczy mnie tyle jedzenia czasem na chama muszę jeść a tak zastąpię to białkiem z odżywki

Sorg_

Wysłana - 26 lutego 2010 10:48    Edytuj Cytuj
pamiętaj tylko żeby białko z odżywki stanowiło maksymalnie 1/3 całości zapotrzebowania.

Speed666

Wysłana - 26 lutego 2010 11:22    Edytuj Cytuj
oki będę pamiętał dzięki chłopaki

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

mam problem...z obliczeniem białka

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.