Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Na dniach prześlę do forumowego władcy - Mateo artykuł z prośbą o zamieszczenie go na stronie głównej. Myślę, że wielu z was zastanowi. Będą to skrótowo opisane i zestawione statystycznie efekty uboczne jakie wystąpiły u paru "kulturystów" jakich przez niemal 2,5 roku "prowadziłem". Dotyczy ludzi, którzy w okresie kontrolnym 6 tygodni stosowali tylko i wyłącznie 1 steroid anaboliczny - metandienon. Stąd badania będą dość obiektywne jeśli chodzi o powody i charakter wystąpienia takich a nie innych side effectów.
Jestem ciekawy wyników tych badań i na pewno się tu przydadzą więc sog dla ciebie.
Olek, olek_b@wp.pl
1018281492000
CKM
Wysłana - 08 kwietnia 2002 20:54
CKM się ZGADZA - ckm@kulturystyka.pl !!! Prosze napisz !
Pozdrowienia !
1018292071000
SFD
Wysłana - 08 kwietnia 2002 21:42
nie moge sie doczekac,mam maly dostep do tego typu badan a takowe mnie interesuja
1018294956000
666 D. Mirowski
Wysłana - 09 kwietnia 2002 00:57
Bardzo dobry pomysl. Moze wkoncu "mlodziez" sobie cos wbije do pustych pal.
666
Burneika Sports Team
Znawca -
1018306643000
SFD
Wysłana - 09 kwietnia 2002 10:08
zapowiada się ciekawie
Remember: "SMILE NOW ,CRY LATER"
1018339686000
Gochan ZASŁUŻONY
Wysłana - 09 kwietnia 2002 12:59
Ciekawe
Son Gochan
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem" Aleister Crowley
Ekspert -
1018349945000
WEBADI
Wysłana - 24 kwietnia 2002 01:10
I jak tam z wynikami? Kiedy beda wywieszone?
"Carpe diem" bo "Panta rhei".
1019603417000
SFD
Wysłana - 24 kwietnia 2002 08:43
Szef - czyli Mateo już je dostał. Widać "obrabia" je technicznie i wkrótce zamieści w jakimś dobrym miejscu. Czekajcie więc jeszcze cierpliwie, pytajcie Szefa a potem czytajcie.