Mam uszkodzony kręgosłup L5/S1 czyli jego pionowe obciążenie odpada. I teraz pytanie , jakie macie pomysły na rozbudowę kapturów bez szrugsów bo ja cos niemam pomysłów a odstają w mojej sylwetce.
źle zrozumiałeś ;] pionowe obciążenie czyli np gdy stoję nacisk od góry . Nieraz sobie na to pozwalam ale z niedużym obciążeniem .
1267717415000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 04 marca 2010 17:05
a szrugsy z hantelkami w oparciu o ławeczke ustawiona skośnie, leżąc przodem oczywiście... myslę, ze mogłoby sie to nadać, jeszcze zależy jaki obszar chciałbyś zaangażować
można by wykonywac także szrugsy na poręczach, postawa początkowa podobna jak przy pompkach na poręczach, reszta juz wiadoma
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1267718729000
P0KI
Wysłana - 04 marca 2010 17:43
Albo leżąc na brzuchu na ławeczce poziomej lub kąt 30 stopni. Sam kiedyś tak trenowałem.
....::::I CaN ReaD YouR MinD::::.... ....::::OpeN YouR MinD i DrEaM WitH Me....YoU MusT FiGhT FoR YouR FrEeDoM iF YoU WanT Be FreE....
1267721017000
Jodełko
Wysłana - 04 marca 2010 17:54
j/w szurgy skosne, i retrakcja kablem, ps: "można by wykonywac także szrugsy na poręczach, postawa początkowa podobna jak przy pompkach" apok to odwrotne szrugsy ina dolne czesci czworoboka:)