Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2013 razy
słowa kluczowe: luzna  dieta  mase 
Autor

luzna dieta na mase

Marcin910

Wysłana - 01 października 2009 16:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.
Na forum czytając artykuły spędziłem juz spoooro godzin. Zmieniłem moj jadlospis w bardzo duzym stopniu niz przed wizytami tu.
Mam 17 lat ważę ok 70 kg i mam 177cm wzrostu. Nie wyliczałem dokładnie ilości g posiłkow bo i tak wiem ze bym sie tego tak nie trzymal to po co sie trudzic. Moją sdiete bardzij okreslilbym jako zdrowe naw=yki zywieniowe, i tak nie mam zamiaru byc kulturysta zawodowym tylko miec dobra przypakowaną sylwetke i być zdrowy.

w dzien treningowy gdy chodze do szkoly wyglada to mniej wiecej tak ( bede podawal tez zamienniki produktow)

6.00 snaidanie
płatki + mleko + orzechy wloskie/ 2 jajka na ciemnym pieczywie/ jajecznica z szynka i pomidorami

9.50 (szkoła) kanapki ( dzis wzialem z bialym serem ale on okropnie mi nie smakuje)doradzcie cos prosze co brac do tych kanapek:)

11.00 tez kanapka
12.50 rowniez kanapka

15.30 obiad cyc w zupie pomkidoirowej z duza iloscia ryzu brazowego lub makaronu/ ryba + surowki

17.50 cyc + warzywa

19 trening

20.00 tu mam pytanie czy moge po teinngu zjesc jogurt duzy truskoawkowy? zaznaczam iz nie jestem kulturysta z zawodu a lubie zjesc cos zimnego po treningu
+ 2 banany lub brzoskwinie z puszki

22.00 twarog ze smietana( sam jest za suchy i mi nie wchodzi)

wiem ze dieta pewnie srednia

I mam wielkie pytanie do Was: co jeśc w tych godzinach posiłkow przed i potreningowych w dni nie treningowe?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 października 2009 17:05 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

koles08

Wysłana - 01 października 2009 17:05    Edytuj Cytuj
do szkoly kanapki z pieczywa razowego do tego mieso/jajka i oliwa i warzywa do obiadu dodaj oliwy potem dodaj mieso/jaja czy rybe do przedtrneingowego i troche oliwy po trneingu daj makaron/kasza z chudym miesem/ryba na noc ser mozesz dac z jogurtem i oliwa do tego ilosci dobierasz pod siebie
Ekspert -

Marcin910

Wysłana - 01 października 2009 21:19    Edytuj Cytuj
ok thx.

pieczywo ciemne do szkoły mowisz ze z jajem beda dobre?nie dawno troche brałem al;e potem caly plecak wali :D
co jeszcze byscie proponowali do szkoly do kanapek?

oliwe z oliwek mam w domu extra virgin czytalem ze dobra. czyli co mam polewac nią potrawy tak? czy walic ze szklanki samą oliwe?

i jeszcze te dwa pytania czy moge zaraz po treningu ten jogurt? naturalnego nie zjem bo juz probowałem i bym zwrocil a lubie cos zimnego po treningu.

I co moge jesc w DNI NIETRENINGOWE w tych godzinach 17-20?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 01 października 2009 22:34    Edytuj Cytuj
oliwę możesz pić polewać potrawy jak wolisz
wywal jogurt
w dni treningowe obetnij troche ww na korzyść tłuszczy
CO JEŚĆ W SZKOLE przeczytaj art w moim podpisie
Ekspert -

Marcin910

Wysłana - 01 października 2009 22:47    Edytuj Cytuj
W sumie ten art s.m.p.a. czytałem juz kilka razy :)
mam zbyt mało czasu aby zjesc posiłek na przerwie (wolno szamam a do tego z kalsy do kalsy trzeba biegac przez dziedziniec) ia na lekcjach nie moge jesc, i dlatego zalezalo mi na jakichs kanapkach, ktore moge szybko wcinac.

caly czas mysle nad dieta bo w koncu ona tez musi mi smakowac zebym jakiejs depresji nie dostal ze musze cos zjesc albo nie urosne, dlatego np. mam problem z jedzieniem yb bo ich nie lubie. ale czasami sie zmuszam zeby zjesc. Ogolnie to i tak ciesze sie z postępow wyeliminowal;em cole i sok pomaranczowy calkowicie na korzysc wody. do obiadu prawie zawsze mam cyca. przezucilem sie na ryz brazowy. Juz to mnie ciesz ze jakos juz zdrowiej sie odzywiam.

ten jogurt owocowy to wegle proste chyba, ale nie jest dobry po trenie?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 01 października 2009 23:16    Edytuj Cytuj
pisze tam przeiceż że kanapki też są ok ale z odpowiednią zawartościa ...

DIETA ma byc urozmaicona i na pewno nie będzie monotonii

zamiast jogurtu lepsze będą szuszone owoce
Ekspert -

rockyy

Wysłana - 02 października 2009 08:02    Edytuj Cytuj
nie musisz pić smakowego jogurtu, ma on dużo ww, pij naturalny, lub kefir, albo maślanke...

Marcin910

Wysłana - 02 października 2009 21:31    Edytuj Cytuj
no właśnie dieta ma byc urozmaicona a mi się juz pomysły kończa :/ piers z kurczaka jest w sumie dobra ( w zupie bo tak to sucha bardzo) ale juz mi sie czasami nudzi :)
Ryb ogolnie nie lubie ale zmuszam sie czasami zeby zjesc bo wiem ze jest bardzo dobrym zrodlem skladnikow potzrebnych do miesni

Czyli w dni NIEtreningowe obciac troche ww na kozysc tluszczy? tzn co powienienem wywalic a co dać?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 02 października 2009 21:45    Edytuj Cytuj
tzn masz na przykład 100g kaszy dajesz 50g i reszte kalori uzupełniasz z tłuszczy
są inne mięsa niż kurczak wołowina i wieprzowina przepisów masz mnóstwo
Ekspert -

Marcin910

Wysłana - 03 października 2009 21:45    Edytuj Cytuj
Byłem dzis w hipermakecie na zakupach i kupiłem wafle jedne 7 nasion z ryzem dzikim (tak sie nazywaja) a drugie tez jakies wafle 5 zboz czy jakos trak. Czy to te dobre wafle ryżowe czy cos? są takie okrągłe

Kupiłem twarog i serwek wiejski i twarog almette=czy jest on dobry?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 03 października 2009 22:05    Edytuj Cytuj
wafli ryżowych sie wystrzegaj nadają sie tylko i wyłącznie po treningu z racji że to produkt o wys ig i przetworzony woloałbym zjeśc owoce...

twaróg ok serek wiejski też ale almette to syf
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 6 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

luzna dieta na mase

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.