Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 23468 razy
Autor

lordoza lędźwiowa

SFD

Wysłana - 23 listopada 2003 20:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

na początku chce wszytskich pozdrowić :)
pisze tu ponieważ mam jedno zapytanie i prośbę mianowice:
byłem u lekarza i dowiedziałem się ze mam lordozę lędzwiową i pytam sie was czy mozna w jakis sposób to (zlikwidować) ćwicząc w domu,pływając na basenie lub ćwicząc na siłowni??
jeśli sie da to proszę o jak najszybszą odpowiedz!!

z góry dzięki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 listopada 2003 01:48 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kanarek

Wysłana - 24 listopada 2003 01:48    Edytuj Cytuj
Witaj
Na poczatek wizyta u lekarza bedzie dobrym pomyslem oraz konkretne badania pokazujace rzeczywisty stan rzeczy jesli chodzi o Twoje kregi
Niestety nie mozemy Ci pomoc na odleglosc jako ze wszystkie schorzenia kregolsupa to dosyc podstawowa sprawa - i nie nalezy ich bagatelizowac ...

Lordozy ledzwiowe moga miec rozne orzyczyny - od chorob narzadow wewnetrznych przez zle nachylenie miednicy porzez genetyczne wady i nabyte urazy - az do zwyczajowych slabych miesni prostownikow grzbietu.

Tak czy inaczej - do lekarza (najlepiej sportowego).
My tutaj raczej nic nie pomozemy.

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Znawca -

SFD

Wysłana - 25 listopada 2003 11:49    Edytuj Cytuj
no szkoda ale dziekuje za fatyge

kanarek

Wysłana - 25 listopada 2003 11:51    Edytuj Cytuj
Eeee nie szkoda
TO BYLA NAJLEPSZA RADA JAKA MOGLAS/MOGLES DOSTAC

pamietaj - z kregolsupem nie ma zartow ...wiem cos o tym (niestety)

ale pamietaj tez - nie do jednego lekarza ... najlepiej bedzie jak od razu zapiszesz sie na rezonans i pojdziesz z wynikami do prywatnego sportowego lekarza - co parwda wyzita jest droga (u mnie ok. 100zl za jednego z najlepszych) ale oplaca sie !! powaznie mowie
pozdrawiam

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Znawca -

zakototti

Wysłana - 01 sierpnia 2009 02:02    Edytuj Cytuj
Jestem załamany prosze o opinie tego badania. Jest to dla mnie bardzo wazne,bardzo potrzebuje opini kogos kto sie natym zna!I mam kilka pytani czy moge juz zakonczyc uprawianie sportu wyczynowo?co mam zrobic zeby bóle w okolicy rwy kulszowej ustapiły?zgory dziekuje za pomoc
badanie Mr uwidocznilo polpoziome ustawienie kosci krzyzowej. niewielkiego stopnia zeslizg tylni L5- przemieszczenie trzonu L5 ku tylowi o ok 3 mm,
na poziomie przestrzeni m/kregowej L4/L5 uwidoczniono okrezna wypukline typu <bulging> z nateralizacja na strone lewa, ktora zweza lewy otwor m.kregowy z nozliwoscia koliji z nerwem rdzeniowym w dolnym odcinku wewnetrzna otworowym
centralny wymiar strzalkowy kanalu kregowego na tym poziomie wynosi ok12mm
na poziomie przestrzeni m/kregowej L2/L3 oraz L3.L4 uwidoczniono wrodzone zwezenie kanalu kregowego wymiar strzalkowy kanalu kregowego na tych poziomach wynosi 11mm' uwidoczniono rowniez niewielkie zwezenie otworow m/kregowych na tych poziomach- bez ewidentnej kolizji ze struktorami nerwowymi.
sygnal i wysokosc krazkow m/kregowych oraz trzonow kregow ledzwiowych w granicach normy, stazek koncowy rdzenia polozony na wysokosci L1

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.