Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Lekarz sportowy nie przypisze Ci deci na niedowage,gdyz nie jest ona ustosowana jako lek na niedowage.Napewno rozpisze Ci jakas diete,ktora pomoze pokonac Ci ten problem.Wiesz ja mialem podobny problem,tylko nie mialem niedowagi.Poprostu bylem chudy i trudny bylo mi przytyc.Zrobiłem wszystkie mozliwe wyniki(z tarczyca na czele) i nic nie wyszlo.Lekarz stwierdzil ,ze jestem poprostu nerwusem i dlatego jest mi tak trudno przytyc.Musialem sie uspokoic hehe.Zglos sie moze najpierw do lekarza rodzinnego i mu powiedz o swoim problemie.Nie mowie,ze masz to samo co ja kiedys,ale problem tkwi moze w czyms innym. Pozdrawiam
no dres no stres :)
1055341927000
AUTHOR
Wysłana - 11 czerwca 2003 16:35
Napewno zaraz ktos madry napisze Ci cos jeszcze :)
1055342102000
REPTILE
Wysłana - 11 czerwca 2003 16:47
jezeli masz spora niedowage to lekarz zwykly lekarz moze ci przepisac np. mete (mojemu qmplowi tak zrobil - 20 tabsow po 1 dziennie potem przerwa i badania cisnienia itp., po przerwie jakis inny lek ktory sie nie przyjal i tera znowu 40 mety)
No to ladnie Tez tak bym chcial, pod nadzorem,bezpiecznie i tanio ;)
1055344132000
SFD
Wysłana - 12 czerwca 2003 00:18
heheheh, zapodasz ruska i wyjdzie taniej niz z apteki
„Życie jest za krótkie, żeby być małym...”
1055369939000
__Logan__
Wysłana - 12 czerwca 2003 07:02
Jesli masz niedowage, to predzej lekarz ulozy diete i ewentualnie da leki na laknienie, szczerze watpie w przepisanie metanabolu.
pozdrawiam Logan "Posrod zwyczajnych chwil, budzic sie rano ze spokojem - zwykle marzenie moje. W sumie, swiata wcale zmieniac nie chce, to bylo by szalenstwem dlatego juz nie mysle o tym wiecej.[...]Usmiecham sie, bo umiem wybrac, mam swiadomosc, pelny wolnosci, nie jak zaprogramowany robot"
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."
Znawca -
1055394130000
SFD
Wysłana - 13 czerwca 2003 15:54
oplaca sie brac omke??? jakie sa za i przeciw?? bo mam 10 ampulek w domu i nie wiem czy brac. doradcie
seweryn66
1055512466000
kijanka
Wysłana - 13 czerwca 2003 16:11
Tez mialem podobny problem.Od 16 do 25 roku zycia wazylem 65-68 kg przy wzroscie 181 cm. Robilem rozne rzeczy i nic,pilem nawet pol szklanki oliwy dziennie i nic. Trzy lata temu poszedlem na silownie,zrobilem 3 cykle i teraz waze 92-93 kg. Nie martw wiec sie,tylko cwicz i uzbroi sie w cierpliwosc.Powodzenia. P.S Z omka daj sobie spokoj.
Znawca -
1055513491000
SFD
Wysłana - 13 czerwca 2003 18:59
a czego zrobiles te 3 cykle?? ja tez cwicze na silce. caly rok cwiczylem na platnej, a teraz mam w domu. Jak chodzilem na silke dowalilem sobie 5 omek i 150 metki, ale****owo wziolem i poszlo mi ok 5 kg, ale za to w sile ok 20 kg ( wyciskalem 60 kg, a potem 80 kg ). Teraz zaczynam cwiczyc w domu i musze cos wziac na mase, bo bez tego cwiczenia nie maja sensu ( bo nie mam z czego robic masy miesniowej ). Co radzisz wziac?? (tylko w razsadnej cenie do 200 zl)
seweryn66
1055523547000
Klejcun
Wysłana - 13 czerwca 2003 20:15
Jak brales juz Omnadren to dlaczego sie pytasz czy oplaca sie go brac ? Przeciez juz wiesz jak na ciebie dziala.
Pozdrawiam.
<<<<<< Doradca w dziale koksowe przedszkole >>>>>>