W jaki sposób zostać instruktorką fitness? Jakie trzeba mieć ukończone szkolenia/uprawnienia/zaświadczenia? Czy ktoś mógłby polecić mi jakieś kursy w Warszawie? Które są najlepsze? Chętnie dowiem się czegoś więcej na temat wymagań, egzaminów, kosztów takich kursów, możliwości dodatkowego doszkalania... Z góry dziękuję za pomoc
Zmieniony przez - jakryc w dniu 2005-09-29 09:31:04
1127978556000
i-ka
Wysłana - 29 września 2005 09:32
Dzięki za link do odpowiedzi :)
1127979127000
Jagna75
Wysłana - 01 października 2005 11:05
W Polsce działa wiele szkół fitness, które prowadzą szkolenia instruktorów. Np w Wawie Inka Szymanski Titess School czy Aerofit z Wrocławia, także Nike, Reebok czy Open Mind prowadzą takie szkolenia. Ja chodzę na zajęcia do instruktorów, których wyszkoliła Inka Szymński i bez problemu radzę sobie na wszystkich konwencjach, niezależnie od tego która szkoła fitnessu je prowadzi. Najblizsza konwencja międzynarodowa z warsztatami jest przez nią organizowana 26-27 listopada
1128157501000
kometa
Wysłana - 07 października 2005 09:10
A jeśli kogoś interesuje w Piotrkowie Trybunlskim - w filii Akademii Świętokrzyskiej - to od stycznia 2006 zaczyna się kurs - Instruktor Rekreacji Ruchowej ze specjalnością Fitness. 80 godz. - część praktyczna - 500 zł + 70 godz. - część teoretyczna - 350 zł. Myślę właśnie o tym - mam chęć sobie pokursować
(dla osób pełnoletnich mających min.wykształcenie średnie)
Szpinak żrę - chudnąć chcę :D
1128669018000
emka2
Wysłana - 16 października 2005 10:51 Usunięty przez Tyka za naruszenie Pkt6 regulaminu forum.
emka2
1129452694000
Tyka
Wysłana - 16 października 2005 11:48
wklejam wypowiedź emki2 którą skasowałem powyżej bez tego czego zabrania pkt.6 regulaminu forum
witaj, zalezy co chcesz pozniej zrobic z tym, czego sie nauczysz. jesli jako hobby, szkol sie gdzie chcesz a jesli chcesz pracowac w zawodzie, zrob kurs tam, gdzie daja uprawnienia panstwowe, wszelkie awf-y bardzo odradzam, kursy sa zazwyczaj na oplakanym poziomie, wiele osob nawet nie probuje po nich pracowac jako instruktor, bo nie czuja sie na silach. Jesli chodzi o w-we, jest aerofit, [...] oraz chyba juz open mind, tez sa info w necie . obie szkoly daja uprawnienia panstwowe. ja robilam w aeroficie, jestem bardzo zadowolona, kurs na bardzo wysokim poziomie, przygotowuje swietnie do pracy, wiele juz lat siedze w fitnessie, ale instruktorka jestem dopiero od miesiaca. kurs dosc ciezki, robilam stacjonarnie , 6 godz ruchowych dziennie i 4 wykladow i tak w sumie przez 16 dni w dwoch sesjach. kilka egzaminow po drodze, zaliczen, prace do napisania, duzo pracy, ale naprawde warto. Dziewczyny z open mind tez na pewno robia kursy na swietnym poziomie, polecam wiec te dwie szkoly a jak juz zrobisz poziom basic, mozesz doszkalac sie gdzie chcesz, u Inki jak najbardziej, bo jest swietna, ale papier bedziesz miala silny w kieszeni wiec wystartujesz z dobrej pozycji. Pisz jesli chcialabys cos jeszcze wiedziec:)