Trenuje PASZW i mamy tam elemęty tego stylu jak i wielu innych myśle że przyda sie na ulice ale nie tak jak Judo czy kick boxing. Osobiście mam sentyment do stylów kung-fu i myśle że są przydatne na ulicę.
Nie sztuką jest bić sztuką jest się bronić nierobiąc napastnikowi krzywdy.
1074328216000
Ratyn
Wysłana - 17 stycznia 2004 09:42
Wszystko zależy również od trenera czy ma zamknięte klapki na jeden styl i łupie go nic niedodając z innych stylów czy jest otwarty i dodaje elementy innych stylów właśnie żeby ten był dobry na ulice. Oczywiście jeśli trenujesz rekreacyjnie to dobrze pomachać sobie nogami i porobić sobie formy ale jak chcesz się umieś obronić i w stójce i w parteże lepiej mieś trenera który urozmaica treningi.
1074328920000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 17 stycznia 2004 11:46
Domyślam się, że pisząc kung-fu masz na myśli chińskie style, których jest od groma i więcej?
___________ "Tradycyjny" "Olek, Kaśka dwa bratanki..." "Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Feree, masz na myśli Chan Shaolin Si, Dju Su Kung-fu.Dju Su to styl bardzo skuteczny na dodatek prosty. W pszczyńskiej kombinacji z Chan Shaolin Si Ju jitsu i Vo Quyen to bez przesady mordercza broń. Polecam! Ratyn, w której jesteś sekcji? Ja w jarosławskiej, ale przenoszę sie do Krakowa i szukam tam sekcji Pszczyny. Jest szansa?
"Tak długo nie boimy się twoich kruszących skały pięści, jak długo pozostaniemy szybcy, elastyczni i nieuchwytni."
Ratyn, jeszcze jedno. Znalzłem gdzieś w "tradycyjnych" twój stary post o nunchaku. Przymierzam się do samodzielnej nauki,czy jest możliwe opanowanie podstaw bez instruktora, za to z dobrym podręcznikiem? I od czego zaczynałeś? Dzięki za każdą wskazówkę.
"Tak długo nie boimy się twoich kruszących skały pięści, jak długo pozostaniemy szybcy, elastyczni i nieuchwytni."
Ja trenuję w Węgrowie ale czasem i w zielonce bywam. A apropo nunchaka to samemu łatwo się nauczyć mi pare trików pokazał kumpel przed treningiem i sie zawziołem.