Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kulturystyka a nadciśnienie!

astral40

Wysłana - 07 stycznia 2007 10:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam, chciałbym aby ktoś pomógł rozwinąć temat odnośni ciśnienia tętniuczego krwi a uprawianiem tego sportu oraz mi coś wyjaśnił:otóz siedze sobie wieczorem jakieś 3 godz po treningu i zjedzeniu ok 100gram ryżu oraz 400gram mięsa drobiowego(dosyc posolone jak wszystko w mojej diecie niestet y , ale bez przesady)i wypiciu ok 4 szklanek wody(jakoś tak sobie siedziałem i wciągałem szklanke za szklanką przed kompoem) no i zmierzyłem sobie ciśnienie i wyszł 160/110!troche sie wystraszyłem zważywszy ze niemiałem problemów z nadciśnieniem. czy mogła to spowodowac ta ilość wody, słone posiłki i jedzonko>?dodam ze cwicze ponad 3 lata bez :"dodatków", czy podwyższony poziom cholesterolu ma związek z nadcisnieniem, bede musiał zbadać poziom cholesterolu:)prosze o odpowiedź

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 maja 2008 22:22 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

mokrynias

Wysłana - 11 maja 2008 22:22    Edytuj Cytuj
Mam 21 lat. Od dwóch lat uprawiam rekreacyjnie kulturystykę. Niedawno okazało sie że mam wysokie nadciśnienie (średnio 180/120). Za to nie odczuwam tego w ogóle, czuję sie świetnie. Od jutra będę przyjmował leki na nadciśnienie ale z kulturystyki nie chcę rezygnować. Czy na lekach będę mógł dalej ćwiczyć?

turok16

Wysłana - 11 maja 2008 22:58    Edytuj Cytuj
mokrynias - na lekach jesli solidnie obniża powinno być ok
oczywiście unikałbym martwego i siadów chyba, że małe ciężary.

Zmieniony przez - turok16 w dniu 2008-05-11 22:59:11

krysiu op

Wysłana - 11 maja 2008 23:31    Edytuj Cytuj
A ja mam pytanie z innej beczki, jest coś takiego jak ciśnienie żylne i czy można je obniżyć? (Dodam że mam wysokie ciśnienie i chore żyły a z kulturystyki nie zrezygnuje)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kulturystyka a nadciśnienie!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.