Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1516 razy
słowa kluczowe: kregoslup 
Autor

kregoslup RTG

p-i-o

Wysłana - 27 czerwca 2008 14:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

niewielkie boczne wygięcie z wygładzaniem fizjologicznej lordozy odcinka l-s kregoslupa.

Czy z takim czyms mozna wykonywac cwiczenia obciazajace kregoslup ? Wg mojej pani doktor obojetnie jaka wada (nawet minimalna) kregoslupa wyklucza cwiczenia oraz czynnosci obciazajace kregoslup.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 czerwca 2008 14:38 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

OwnaGe

Wysłana - 27 czerwca 2008 14:38    Edytuj Cytuj
" Czy z takim czyms mozna wykonywac cwiczenia obciazajace kregoslup ? Wg mojej pani doktor obojetnie jaka wada (nawet minimalna) kregoslupa wyklucza cwiczenia oraz czynnosci obciazajace kregoslup. "

To tej pani juz podziekuj za uslugi

OwneD

Off since 01-09-2010 r.

p-i-o

Wysłana - 27 czerwca 2008 14:41    Edytuj Cytuj
Jedyne co polecila to basen aby wzmocnic miesnie.

Pozdrawiam

tryglav

Wysłana - 27 czerwca 2008 15:09    Edytuj Cytuj
Przy zniesieniu fizjologicznych krzywizn trzeba unikac obciążeń osiowych.Ale z tym sobie można poradzic na siłowni i zastąpic jedne cwiczenia innymi.Cokolwiek by sie nie działo z kręgoslupem, mozna dobrac odpowiednią formę aktywności. A nawet trzeba!

p-i-o

Wysłana - 27 czerwca 2008 15:15    Edytuj Cytuj
Czyli jakich cwiczen nalezy unikac ?

Pozdrawiam

tryglav

Wysłana - 27 czerwca 2008 15:43    Edytuj Cytuj
No np.wyciskania na barki stojąc.Sluchaj, najlepiej udaj się do fizjoterapeuty i on dokładnie określi jaką masz wadę, powie czego masz unikac i poda Ci kilka cwiczeń korekcyjnych.Pozdrawiam!

kradam

Wysłana - 27 czerwca 2008 20:35    Edytuj Cytuj
Eee tam, nikt nie ma idealnego kręgosłupa. Skoro nic nie boli to można robić to co się chce. Tylko po co te RTG było?
Specjalista -

p-i-o

Wysłana - 27 czerwca 2008 23:47    Edytuj Cytuj
Tzn tak:
wlasnie chodzi o to ze boli (juz pomalu przechodzi)krzyz o czym juz pisalem z tym ze rtg nic nie wykazalo (jesli chodzi o krzyz) i stwierdzila ze to od przeciazenia i zebym dal sobie spokoj z cwiczeniami calkowicie ze wzgledu wlasnie ze mam taki kregoslup.

Pozdrawiam

kradam

Wysłana - 28 czerwca 2008 10:28    Edytuj Cytuj
Przeciętny lekarz nie zna się za bardzo na zespołach przeciążeniowych. Ta zniesiona lordoza na RTG może być po prostu wynikiem pozycji w której robiono zdjęcie. Jak boli to ćwiczyć na siłowni w zasadzie się nie powinno samodzielnie. Posłuchaj rady tyglava.
Specjalista -

p-i-o

Wysłana - 28 czerwca 2008 11:48    Edytuj Cytuj
Mysle ze nie jest to wynik zlego zdjecia , poniewaz przed zdjeciem stwierdzila ze mam takie cos a zdjecie to tylko potwierdzilo.

Poszedlem do lekarza z bolem krzyza a bol nadal choc coraz mniejszy wystepuje a ja dalej nic nie wiem oprocz tego ze mam to skrzywienie.

Robie sobie z miesiac przerwy i po miesiacy chcialbym zaczac znowu cwiczyc bez obicazania kregoslupa, poniewaz nie mam w swoim miescie dostepu do fizjoterapeuty a cwicze amatorsko i silownia nie jest moim glowyn celem z zyciu a tylko dodtkiem to poprostu zrezygnuje z tych cwiczen ktorych nie moge wykonywac,wiem ze sa to najwazniejsze cwiczenia ale trudno.

Moglbym ktos podac cwiczenia obciazajace kregoslup i czym ewentualnie mozna je zastapic ?

Chodzi mi o glowne cwiczenia Przysiady,wiosła,mc itp

Pozdrawiam

kradam

Wysłana - 28 czerwca 2008 19:07    Edytuj Cytuj
Poszedlem do lekarza z bolem krzyza a bol nadal choc coraz mniejszy wystepuje a ja dalej nic nie wiem oprocz tego ze mam to skrzywienie.
A co byś chciał jeszcze wiedzieć?
Przy dyslordozie dobrze byłoby pewne mięśnie rozciągnąć a inne wzmocnić. Może ktoś inny napisze z grubsza które.
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kregoslup RTG

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.