Wiek: 17 lat Staż: 7 miesięcy Przebyte cykle: żadne Dieta: konkretnej nie ma, po prostu nie odmierzam co ile czego mam zjeść, odżywiam się zdrowo, 5-7 posiłków dziennie, wiem co mogę, czego nie mogę. Suplementacja: witaminy i minerały z olimpa, vitalmax monohydrate 250 mesh, białko, cel: masa, siła
Witam, nie dawno zacząłem mój 1 cykl na kreatynie, dzisiaj jest już 25 dzień odkąd ją biorę (4ty tydzień) i szczerze nie czuję żadnej zwiększonej wytrzymałości, siła niewiele ruszyła, żadnych objawów retencji nie mam. Póki co to przedramię, biceps, obw. klatki ~+1cm. Dzisiaj zobaczyłem w jednym z tematów jak wygląda 5g na łyżeczce, no i muszę stwierdzić, że brałem dużo mniej, ok. 3-4g max. w DT 2 takie łyżeczki, i w DNT 1. Czytałem, że kreatyna się rozkręca tak 3tyg. więc powinienem już coś czuć, ale w sumie jak brałem mniejsze dawki to chyba dłużej. Docelowo miałem pociągnąć to 8tyg. Trening zmieniałem z miesiąc temu, biceps dopiero ruszył jak zacząłem się podciągać na drążku. Ten tydzień robię lżejszymi ciężarami, taka regeneracja, i jeszcze mi zostało ponad 4tyg cyklu, jak myślicie pokopie mnie jeszcze? od jutra będę walił maksymalnie czubate łyżeczki, żeby było 5g. Aha biorę kreatyne rano na czczo i po treningu, w DNT rano na czczo. Wiem, że na kreatynie nie urosnę nie wiadomo ile, ale chodzi mi o tą wytrzymałość i siłę, której prawie wcale nie widać. Pomóżcie i piszcie co o tym myślicie. Pozdro
Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają? Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!
Ekspert -
1281010807000
pruber
Wysłana - 05 sierpnia 2010 14:27
No dobra to daje taki przykładowy dzień: 1. 4-5 jajek, chleb pełnoziarnisty 2. duży serek wiejski, płatki owsiane z mlekiem 3. kurczak z ryżem brązowym/kasza gryczana/makaron rzadko 4. 30g białka, chleb pełnoziarnisty 5. to co w 3 posiłku lub serek wiejski z chlebem pełnoziarnistym/czasem jakieś inne mięso, ryba, zależy co jest na stanie w lodówce 6. chudy twaróg, kielich oliwy
1281011230000
TomQ-MAG
Wysłana - 05 sierpnia 2010 14:43
a jaki jest okolo rozklad b/w/t? na kg masy ciala?
Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają? Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!
Ekspert -
1281012221000
pruber
Wysłana - 05 sierpnia 2010 14:48
kiedyś liczyłem dokładnie, mniej więcej 2gB/kg, 4,5gWW/kg, i do 1gT/kg (jeżeli zjem rybę).
Tak jak pisałem nie mierzę dokładnie, więc to zbliżone wartości, czasem jest mniej, czasem więcej, ale sądzę, że nie w odżywianiu tkwi problem, przecież skoro masa trochę ruszyła, to coś innego jest nie tak (ważyłem się z tydzień temu i było ~+2kg niż na początku).
Zmieniony przez - pruber w dniu 2010-08-05 14:51:29
1281012538000
TomQ-MAG
Wysłana - 05 sierpnia 2010 18:12
no to dobrze chyba nie? ja nie widze problemu. kreatyna to nie saa, nie na kazdego dziala "mocno". dokoncz cykl i wyciagnij wnioski
Ekspert -
1281024764000
pruber
Wysłana - 05 sierpnia 2010 21:36
Może masz rację, może po prostu za bardzo się nakręciłem i oczekuję nie wiadomo czego. Następny cykl zrobię już na jabłku Przyłożę się ostro do końca i jak nie zapomnę to napiszę jakie efekty były w tym temacie. Narka