kopt,kamiru,scorpion i inni ,pomóżcie jakoś to ogarnąć;p
Grzybs
Wysłana - 14 listopada 2009 16:27
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Cześć wszystkim.Nie chciałbym sie za bardzo rozpisywać,ale jednak to moze troche zająć.W więc sprawa jest następująca.Chciałem abyście mi pomogli w rozkładzie całego mojego tygodnia i z treningiem siłowym pod Thaia(nie odsyłajcie mnie do działu dla początkujacych,bo nie chce zadnego planu kulturystycznego;p). Otóż trenuje MT od dwoch lat,wczesniej kilka lat siłownia.Mój aktualny rozkład tyogdnia wyglada tak
Tak się składa,ze lubie duzo trenować i chce jakoś zająć reszte dni wolnych a mam ich az 4!.Moim celem jest kondycja,wytrzymałość(trening siłowy,ale nie wiem jaki)i zrzucenie troche wagi.Dodam,ze w niektóre z tych dni wolnych biegam interwały.Mniej więcej mogłoby to wyglądać tak
3xTrening w klubie,2x interwały,2x siłka
No i tutaj jest problem,głownie z treningiem na siłce,nie chce masy.Jakiś czas temu jechałem planem Knife 5x5 FBW .Siła poszła i masa,ale w walcnie niestety mi to przezkadzało jedynie,dlatego zrezygnowałem.Dieta jest wysokobiałkowa.:) Wage chce zrzucac bo za jakiś czas mam zamiar zawalczyć na eurolidze i trzeba się dobrze przygotować.
Sorry za tyle tekstu,;p licze na waszą pomoc:) pozdro
Interwały możesz robić w dni kiedy chodzisz na siłownie. Co do siłowni to rób FBW bo to dobry trening ew. podziel sobie wszystkie partie na 2 dni i rób split. Masa po FBW Ci nie pójdzie jeśli masz odpowiednią dietę. Dodatkowo na treningach możesz w dresie ćwiczyć by jak najwięcej z siebie wypocić.
Jeszcze jedno. Jak robisz FBW w 2 dni to w środę rób po np 15 powtórzeń ale małymi ciężarami a w piątek 10 większymi. Kombinować można do woli
Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2009-11-14 16:43:02
dzieki za szybką odpowiedz:) .Więc tak,interwały w dzień siłowni dobry pomysł:) Co do FBW. Jak robiłem ten od knifeya to mnie "zamulało" na MT dlatego,ze plan był chyba troche za cięzki dla mnie(zbyt duzo serii,cięzary itp.).Spróbuje znowu FBW jak mówisz,tylko obetne ilość cwiczeń i serii,zebym na treningach MT czuł sie świeży i zregenerowany. Co proponujesz ?
Czekam tez na wypowiedzi innych Yo:)
1258214091000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 14 listopada 2009 17:03
Robiłeś 5x5 to sporo, wiem z doświadczenia Pierwsze FBW jakie robiłem było na 3 dni rozpisane. Było tak: 2 ćwiczenia na jedną partie mięśni, poniedziałek 15 powtórzeń 1 seria środa 10 powtórzeń 2 serie piątek 5 powtórzeń 3 serie Możesz robić np 3 serie po 10 powtórzeń ale nie szaleć z ciężarami a na koniec tygodnia zrobić trochę cięższy trening. Przeglądnij jeszcze te plany w działach z treningiem dla początkujących ew. dla zaawansowanych.
Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2009-11-14 17:04:20
Grzybs Po pierwsze, to przyrost masy, to przede wszystkim kwestia Twojej diety i jej kalorycznosci, wiec jezeli tego sie boisz, to pozmieniaj na tej plaszczyznie.
Co do silki, to ja bym raczej luzowal z ciezkimi planami- rozumiem, ze nie jest to priorytetem, tymbardziej te 2x/ tydzien to jest fajny dodatek, wiec ja bym zrobil lzejszy trening w oparciu jednak o podstawowe cwiczenia: drazek, porecze, wyciskania, martwe ciagi, przysiady, etc.
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Specjalista -
1258278160000
Grzybs
Wysłana - 16 listopada 2009 12:12
dzieki za odpowiedzi:) wiec ułozyłem cos takiego,cwiczyłem juz wczoraj nim i dziś czuje zakwasy na klatce mimo malych obciązeń i małej intensywności,mam nadzieje,ze to dlatego,ze dawno nie robilem siłki,oto plan