Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
ja bym odpuscilniech sie dobrze zrosnie nie wyleczone zlamania niosa powiklania do konca zycia
1236686966000
marceliono
Wysłana - 10 marca 2009 13:10
konkretny pech, osobiscie zalezy jak na to spojrzez, jesli bedziesz na cyklu i nie bedziesz cwiczyl ale bedziesz sie odzywiac to moze nie spadniesz, jak odstawisz cykl to bankowo bez cwiczen spdaniesz (bo ja osibscie nie widze jak chcesz cwiczyc te zlamana reke). Mozesz te aeroby robic jesli faktycznie nie stanowi to problemu. (przynajmniej takie jest moje zdanie)
Jak mialem zwichniecie stawu barkowego zaraz po odbloku to przez ten brak ruchu i diety ta chora reka poleciala 5cm ...
META I TAK SIE ZKONCZYLA A WINKO ZOSTAW NA KOLEJNY CYKL A PROPA HM...... EWENTUALNI POJEDZ DO KONCA I RÓB TRENING NA NOGI DOBRY OKRES ABY JE WZMOCNIC
1236687099000
flex1976 NO PAIN NO GAIN
Wysłana - 10 marca 2009 13:42
rób zejście z propa i odblok
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ekspert -
1236688928000
bigjay1
Wysłana - 10 marca 2009 17:43
przemysle sprawe bo szkoda wszystko stracic ale z drugiej strony jaki jest sens cwiczenia minimalnymi ciezarami
a znacie moze jakies leki ktore wplywaja na przyspieszenie gojenia i zmniejszenie obrzeku. w sumi to nie jest zlamanie tylko wygiecie kosci bez urazu mechanicznego no ale gips jest.
pozdro
1236703393000
justine197
Wysłana - 10 marca 2009 17:48
ja bym nie odpuszczał,ale to ja.nie wiadomo czema ma ten cykl służyć,jak robisz to tylko dla swojej satysfakcji to fakt,lepiej odpuścić.
Specjalista -
1236703696000
CHZGA
Wysłana - 10 marca 2009 21:01
Ja kiedyś miałem kontuzje barku i musiałem odpuścic;/ Walcz dalej ... pokombinuj a dasz rade ... napinaj mięsnie :D:D:D małe obciążenie ... próbuj, tylko nie zrób sobie większej krzywdy z łapą... A tak w ogóle jak doszło do kontuzji??
1236715301000
bigjay1
Wysłana - 10 marca 2009 23:28
(krucha i silna reka) + (twarda i slab glowa) = knockout i lapa w gipsie
chyba bede walczyl bo za duzo serca w to wszystko idzie...
warto jesc voltaren tabs lub majamil?
pozdro
1236724113000
Nelson_7
Wysłana - 11 marca 2009 00:13
zle uderzenie :) tez to przechodzilem w pazdzierniku. tydzien przed zaczeciem cyklu. 5 tyg w gipsie... ale dzieki temu zmadrzalem i troche sie podsuszylem. tzn bieznia 5x w tyg po 45 min i raz w tyg cwiczylem jedna strone ciala. odpusc treningi w gipsie bo po 1 sa nie wygodne po 2 mozna sobie wiecej krzywdy zrobic niz do tej pory. np po zdjeciu gipsu nie bedziesz mogl zlapac gryfu uszkodzona reka. zejscie z propa i clom. nie cuduj