Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kondycja a bieganie na biezni

ask4

Wysłana - 16 lipca 2009 21:16    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.

Chodze na silownie 3-4 razy w tygodniu i po kazdym treningu silowym biegam na biezni. Bardzo jednak zastanawia mnie fakt, ze pomimo tak dlugiego okresu biegania nie zwieksza mi sie kondycja :/ Moje maksimum z ogromnym wysilkiem to 15 minut biegu 10 km/h. Biegam co drugi dzien i nie moge nigdy przebiec wiecej niz 15 minut, ktore jest dla mnie na prawde nie malym wyczynem...
Gdy mialem 10-12 lat chorowalem na astme, ale teraz calkowicie mi to przeszlo. Czy ktos wie dlaczego nie zwiekza mi sie kondycja i dlacego 15 minutowy bieg jest dla mnie takim wysilkiem mimo ciaglego biegania przez poltora miesiaca co drugi dzien?

dzieki i pozdrawiam :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 lipca 2009 17:20 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lipca 2009 17:20    Edytuj Cytuj
Nie do końca tak ocenia się kondycje, nie tylko ważny jest czas ale tętno jakie masz w trakcie treningu. Jeśli go nie monitorujesz to ciężko powiedzieć jak to z twoim biegiem jest. Ważne też jest co robisz na siłowniki, jaki masz wiek,wagę, tętno spoczynkowe, czy bieżnia np. ma nachylenie,ect.
Jeśli zależy ci na poprawie kondycji, lepszy będzie trening HIIT w dni nie treningowe
Ekspert -

ask4

Wysłana - 17 lipca 2009 23:18    Edytuj Cytuj
18 lat, tetno przy wysilku wg. maszyny +-180. Jestem chudy, calkowicie sprawny. Bieznia bez nachylenia. Jesli chodzi o dni nie treningowe to nie, nie chce poswiecac calego swojego zycia silowni :)

Zmieniony przez - ask4 w dniu 2009-07-17 23:19:46

Zmieniony przez - ask4 w dniu 2009-07-17 23:20:35

Sekob

Wysłana - 24 lipca 2009 17:36    Edytuj Cytuj
Masz puls 180+/- ?? Dość spory ....
Może spróbuj na świeżym powietrzu wtedy lepiej to wpłynie na twoją wydolność, bądź zmień właśnie trening na HIIT

Aktualnie zajmuję się nauką na Akademii Morskiej W Gdynia na wydziale Mechaniki.

mackoT

Wysłana - 24 lipca 2009 18:48    Edytuj Cytuj
Jeżeli ty po treningu siłowym chcesz sprawdzać swoją faktyczną kondycje, to powodzenia :D
Przede wszystkim odradzałbym bieganie PO treningu na bieżni(szczególnie w dni kiedy robisz plecy). Nie wiem jak Ty, ale ja po biegu dłuższym niż 15minut na bieżni odczuwam dyskomfort w dolnej części pleców. Swój trening na siłowni zaczynaj (a nie kończ) bieganiem- podkręcisz tętno, organizm się odpowiednio rozgrzeje. I proponowałbym patrzeć na dystans, a nie na czas, np. na początek 1,5km i powoli zwiększaj tempo biegu, a później dystans. Oczywiście z bieżni nie mają schodzić zwłoki, tylko porządnie rozgrzany i przygotowany do ostrego wysiłku siłowego chłopak :D

Aha, tętno które podaje maszyna moim zdaniem można o kant dupy roztrzaskać :P

ask4

Wysłana - 24 lipca 2009 20:23    Edytuj Cytuj
to nie jest tak, ze ja sprawdzam moja kondycje tylko po prostu chce ja budowac. Zwiazku z tym dziwie sie, ze po okresie 1.5 miesiaca treningow kondycja stoi w miejscu :/Po takim okresie 15 minut chyba powinienem przebiegac bez wiekszych problemow... Szczerze powiedziawszy mi trener mowil, ze powinno sie robic aeroby po treningu :) wtedy spala sie ponoc bardziej tluszcz :P

Zmieniony przez - ask4 w dniu 2009-07-24 20:24:50

koksDamian

Wysłana - 24 lipca 2009 21:02    Edytuj Cytuj
ja również ćwiczę na siłowni domowej ale mam bieżnie, kiedyś (dwa miesiące temu) biegałem na koniec treningu po 10 minut około 1400m i było ok, teraz biegam raz czasami dwa razy w tygodniu i tez jest ok nie biegam tyle co dla kondycji a żeby spalić trochę deko.

Witek_koks

Wysłana - 24 lipca 2009 22:48    Edytuj Cytuj
ten temat mnie rozpier...

stary biegasz co 2 dzień przy tętnie 180??? masakra...

Sekob

Wysłana - 25 lipca 2009 11:54    Edytuj Cytuj

Aktualnie zajmuję się nauką na Akademii Morskiej W Gdynia na wydziale Mechaniki.

ask4

Wysłana - 25 lipca 2009 14:42    Edytuj Cytuj
nie wiem jakie jest faktyczne tetno, bo tak pokazuje bieznia a to urzadzenie jest takie,ze nawet jak nie przykladam rak w to "specjalne" miejsce to sie nagle zalacza i pokazuje sie na wyswietlaczu np. 150 :D

koksDamian

Wysłana - 25 lipca 2009 17:15    Edytuj Cytuj
to sam sobie zmierz kładziesz dwa palce na tętnice i liczysz

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kondycja a bieganie na biezni

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.