Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kolejne pytanie co do aptecznego ZMA...

Szkieletor

Wysłana - 04 marca 2008 18:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam chcialem dzisiaj sam sobie sporzadzic ZMA i kupilem Zincas Forte + Vit. B6 ,a chyba powienienem kupic FilomagB6 bo to glownie chodzi o magnez tak?
To mam dokupic do tego filomagB6 a Vit.B6 sobie odpuscic, czy jak?
Bo jak czytalem to Vit.B6 za duzo raczej nie mozna przyjmowac, a to są kapsy po 50mg...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2008 19:00 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

fsl

Wysłana - 04 marca 2008 19:00    Edytuj Cytuj
W ZMA Olimpu jest 10mg Zn, 150mg Mg, 3,5mg B6 (w 1 capsie)- dawka to 3 capsy dziennie. Trochę mnożenia i już wiesz w jakich proporcjach co brać.

Sprawdź czy te 50mg to napewno w 1 tabletce czy nie w 100 gramach czy w całym opakowaniu. Czasem producenci dają jakoś tak bezsensownie te zawartości.

Na bieganie zawsze jest dobra pogoda...

jackfantom

Wysłana - 04 marca 2008 19:03    Edytuj Cytuj
Filomag B6 zawiera w 1 tabletce: magnez- 40mg wit.B65mg

:)

Szkieletor

Wysłana - 04 marca 2008 19:05    Edytuj Cytuj
Mam wyraźnie napisane, jedna tabletka zawiera 50mg chlorowodorku pirydoksyny....czyli *****sko duzo wychodzi....????
A jeden tabs Zincas-a = 27mg jonów cynku...
To jakos tak sporawo jest w tych tabsach...

federer27

Wysłana - 04 marca 2008 19:09    Edytuj  Cytuj
Filomag B6: wodoroasparaginian magnezu 600 mg, witamina B6 5 mg
zma: Vitamin B6 (as pyridoxine hydrochloride) - 10,5 mg; Magnesium (as aspartate) - 450 mg; Cynk (as mono-l-methionine and aspartate - 30mg
masz tabletki b6 po 50 mg-jak już takie kupiłeś to dziel na części b6 i dokup magnez rób proporcje mniej więcej do zma i będziesz miał zma apteczne robione domowym sposobem
a zdrugiej strony jak nie chcesz takich zabaw to kup filomag-Twój wybór, Twoja sprawa
b6 w dawkach coś koło 200 mg jest używana do "zbijania" prolaktyny, szkodliwe są dawki powyżej 500 mg dziennie albo i jeszcze wyższe, ale jestem przeciwnikiem nadmiernych dawek witamin, więc lepiej "rób" zma, niż bierz te pięćdziesiątki b6

nn

hpnx7300

Wysłana - 04 marca 2008 19:10    Edytuj Cytuj
Dokup Filomag B6 i wal przed snem 1-2 kapsy Zincasu i 4-6 Filomagu, w zależności od sposobu reakcji organizmu...

EKSPERT W DZIALE ODŻYWKI, SUPLEMENTY...
[http://www.sfd.pl/Przepisy_na_od%C5%BCywcze_napoje%2E%2E%2E-t334568.html] --> Przepisy na odżywcze napoje

[http://www.sfd.pl/Raz_na_zawsze_koniec_z_rozst%C4%99pami%2E%2E%2E-t335399.html] -- > Koniec z rozstępami

Ekspert -

Szkieletor

Wysłana - 04 marca 2008 19:14    Edytuj Cytuj
no na ulotce jest napisane ze b6 w dawce 200mg przez 30dni daje juz objaw uzaleznienia...
A te tabletki sa takie male ze ja ******le...bede musial je dzielic na 4 (12,5mg) to mi starczy tych tabsow na 200dni<Wow>
kurde przyburaczylem z ta vit.b6 troche :)dobrze ze tania jest:)

to w sumie zamiast 4 tab filomagu moge zapodac 1/2 mojej Vit.B i bedzie 25mg vit.B i do tego magnez dokupic...

Zmieniony przez - Szkieletor w dniu 2008-03-04 19:16:56

HadesSquad

Wysłana - 04 marca 2008 19:17    Edytuj Cytuj
bierz 1 kaps cynku i 5 filomagu!! tyle wyniosi zapotrzebowanie mniej wiecej sportowców!!

Znawca -

Szkieletor

Wysłana - 04 marca 2008 19:21    Edytuj Cytuj
dobra dzieki za odp. zaraz zapodam SOG-i :P
kupie sobie Filomag i nie bede sie bawil w dzielenie tych tabsów Vit. B6 :)

jabolcokk A.Jabłoński

Wysłana - 05 marca 2008 01:29    Edytuj Cytuj
1 tab. filoamgu b6 to 40 mg jonów magnezu skład ZMA to 450 mg Mangenzu i iles tam witaminy b6 która ułątwia wchłanianie Magnezu .

w Chela MZB macie 500mg Magnezu i mnie witaminy b6 niz w składzie ZMA. ale wychodzi taniej niz sstosowanie 12 tabletek filomagów b6 bo to odpowiadna składowo - ZMA/ Chela MZB

Więc nie bawcie sie sie w Domowe ZMA wiecej roboty i kasy , jesli chodzi o Zincas Forte to 1 tabletka starczy .

Ekspert -

faftaq

Wysłana - 05 marca 2008 03:52    Edytuj Cytuj
w ZMA aptecznym nalezy zadbac przede wszystkim o dakwe cynku i magnezu. 10mg wit b6 to dawka wystarczajaca (czyli ta z filomagow wystarczy) i nie ma potrzeby podawania dodatkowych dawek tej witaminy

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kolejne pytanie co do aptecznego ZMA...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.