Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 127891 razy
słowa kluczowe: kolczyk  brwi 
Autor

kolczyk w brwi

germaine

Wysłana - 25 czerwca 2009 23:45    Edytuj Cytuj
@ ppiioo
przekłucie boli zawsze, ale to indywidualna sprawa jak bardzo! jeden będzie płakał a drugi to zniesie niedawno przebijałam chrząstkę i nie było tak strasznie, ogólnie nie jestem wrażliwa na ból
jak długo? jeśli wybierzesz dobre studio (pod żadnym pozorem KOSMETYCZKĘ i żadnym pistoletem!) zaledwie parę sekund, możesz nawet się nie zorientować że piercer skończył zabieg ;)

z której strony? uwielbiam takie pytania... pomyśl logicznie, po której stronie lepiej będzie pasował, czy masz długą grzywkę po którejś stronie twarzy, na którym boku śpisz, gdzie dostaniesz sierpowego? ;) zależy jak tobie się podoba a nie innym ja akurat mam kolczyk w lewym uchu, bo na prawą stronę często przekładam włosy ;p

@ moniax992
jw., jeśli nie masz żadnej infekcji i zapalenia to nie używaj antybiotyku (chyba tribiotic) czy kremów, rana musi oddychać
octenisept do gojenia, sól do przemywania, osobiście nie rozdrabniam się tak i myję zwykłą wodą z mydłem protex, czasem woda+soda na opuchliznę

Zmieniony przez - germaine w dniu 2009-06-25 23:46:16

moniax992

Wysłana - 29 czerwca 2009 00:16    Edytuj Cytuj
z tego co kojarze z lekcji biologi w pierwszej klasie szkoły średniej chrząstka nie jest unerwiona więc bólu i tak i tak się nie odczuwa przekuwając ją. Gdyby była nie mozna byłoby sobie przekuwać bo byłby to potforny ból. mam 3 kolczyki w uchu w chrząstce i odczuwałam lekki ból (bardzo mały) gdyż skóra jest unerwiona.

„Chodzić już umiem, teraz chcę umieć latać...”

germaine

Wysłana - 29 czerwca 2009 00:47    Edytuj Cytuj
brednie jakieś wam wciskali albo coś kręcisz ;) sama przecież w dalszej części wypowiedzi negujesz to co pamiętasz z bio ;) ja potwierdzam i wszyscy przekłuwający się, że chrząstka to cholerstwo :) indu składa się z 2 przekłuć połączonych sztangą - szczerze, to nie czułam kiedy piercer przekłuł mi niższy 'kanał', ale kiedy wziął się za ten u góry ucha to myślałam, że mi żuchwa odpadnie, ból promieniował właśnie tak w połowie żuchwy i nie było to wcale przyjemne, ale znośne ;) poza tym każdy człowiek inaczej reaguje na kolec w tym miejscu ucha. Sama jeszcze nie miałam problemów (oprócz tego, że jeszcze boli przy dotyku), ale innym się paprze, pali, boli, swędzi itd :P
tak samo septum, czyli kółko/podkowa w przegrodzie nosa a podobno to jedno z najboleśniejszych przekłuć, bo chrząstka w tym miejscu jest gruba... na marginesie miejsca intymne to największe skupisko neuronów, ale nikt nie mówi że nie można przez 'potworny ból'
piercing zawsze boli i osobiście nie słyszałam o żadnych odstępstwach, chociaż w modyfikacjach siedzę dopiero od niedawna

nioonia

Wysłana - 29 czerwca 2009 16:29    Edytuj Cytuj
to jest temat o kolczyku w brwi , nie chrzastce.
o bolu nie ma co dyskutowac, gdyz jest to sprawa indywidualna, jednych zaboli mocniej inni ledwie cos poczuja
Specjalista -

dehaem

Wysłana - 05 lipca 2009 12:15    Edytuj Cytuj
Mam takie pytanie:

Skąd wiadomo, że rana się już zagoiła i jak jest odczuwalny proces gojenia?

Przekłułem sobie brew we wtorek, przez te wszystkie dni przemywałem solą fizjologiczną i czyściłem miejsce wokół przekłucia wodą z mydłem antybakteryjnym. Teraz czasami swędzi mnie ta "ranka" po przekłuciu, lecz nie wydzielają się z niej żadne płyny, ani nic (czasem poleci troszkę krwi jak zawadze o kolczyk jak śpię, ale to nic takiego).

Czy to swędzenie jest normalnym zjawiskiem przy gojeniu?

germaine

Wysłana - 05 lipca 2009 15:39    Edytuj Cytuj
z czego jest kolczyk? jako że jestem alergikiem na 'metale', to reakcja alergiczna mi się kojarzy z tym swędzeniem, ale myślę że wtedy miał byś też jakieś zmiany skórne (ja w płatku ucha jak założę jakiś 'szemrany' kolczyk to nie mogę wytrzymać, chociaż nic mi na skórze nie wychodzi, mogę mieć jedynie ze srebra itp.)
a dobrze spłukujesz mydło? ja robiłam czasem sodą oczyszczoną i jak nie spłukałam jej to czasem swędziało ;)
straszyć nie chcę, ale z tego co wiem to swędzenie może też oznaczać keloid, ale nie panikuj jeśli nic się na brwi nie pojawiło

Zmieniony przez - germaine w dniu 2009-07-05 15:40:04

dehaem

Wysłana - 05 lipca 2009 16:35    Edytuj Cytuj
Narazie nie panikuje:P Póki co swędzenie ustało, możliwe, że to włosy na brwiach podrażniały (t.j łaskotały) przekłute miejsce. Jeśli chodzi o spłukiwanie, to nie wystawiam przekłutego miejsca na strumień wody. Miejsce wokół rany czyszczę pałeczkami kosmetycznymi z użyciem letniej wody z mydłem antybakteryjnym, potem jek już to "obmyje" to przepłukuje wszystko solą fizjologiczną. Potem sprawdzam czy wszystko jest dokręcone i wsio.

nioonia

Wysłana - 05 lipca 2009 21:22    Edytuj Cytuj
ze spokojem... nigdy sie nie skaleczyliscie?
z czasem zawsze swedzi wiec to normalna oznaka gojenia
Specjalista -

moniax992

Wysłana - 14 lipca 2009 14:52    Edytuj Cytuj
a ja mam pytanie o kolczyki.
czy znacie i korzystacie z jakiegoś sklepu internetowego który ma ciekawe wzory kolczyków?
i w jakiej granicy cenowej jest ten mało widoczny kolczyk?

„Chodzić już umiem, teraz chcę umieć latać...”

germaine

Wysłana - 14 lipca 2009 15:16    Edytuj Cytuj
jeszcze nie zamawiałam ze sklepów online, ale zamierzam

wildcat to chyba najbardziej popularny sklep w PL
http://www.wildcat.pl/sklep/
http://www.piercingage.pl/index.php
http://sklep.pierceofcake.pl/

z kolei te 2 sklepy mają różne opinie co do jakości i trwałości materiałów
http://www.koltat.pl/start/index.php
http://arif.pl/index.php

oraz zagraniczna: http://www.crazy-factory.com/

ps. co masz na myśli pisząc "mało widoczny kolczyk" ? retainer?

Zmieniony przez - germaine w dniu 2009-07-14 15:17:08

Odpowiedzi jest na 34 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kolczyk w brwi

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.