Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 127874 razy
słowa kluczowe: kolczyk  brwi 
Autor

kolczyk w brwi

moniax992

Wysłana - 16 czerwca 2009 20:31    Edytuj Cytuj
przeczytałam od deski do deski cały wątek, no i najbardziej rozbawiły mnie te 14-latki, że też one mają takie pomysły w tym wieku
ja jestem umówiona na przyszłą środę na zabieg:) już nie mogę się doczekać, tyle czasu walczyłam o to z rodzicami i się zgodzili wreszcie (z tatą było łatwo, a mama nadal mi na złość robi i dumą się unosi).
coś było wspominane o tolerancji nauczycieli do kolczyków, moja koleżanka z klasy (kończę I liceum) ma ok 10 kolczyków w uszach (w tym gwóźdź), 2 w języku, w wardze, na karku, w górnym dziąsle nad zębami... ma dobre zachowanie a nauczyciele nic do niej nie mają, choć w statucie jest napisane że nie można mieć.
poza tym zastanawiam się po co robić sobie kolczyk w brwi wiedząc że z powodu codziennych zajęć, treningów będzie trzeba go wyjmować i narażać rankę na podrażnienie albo zakażenie. to mija się z celem.

„Chodzić już umiem, teraz chcę umieć latać...”

nioonia

Wysłana - 16 czerwca 2009 21:37    Edytuj Cytuj
w górnym dziąsle nad zębami
to nie dziaslo tylko wedzidelko...
poza tym jednak liceum to zazwyczaj co innego niz gimnazjum, ucza sie tam w duzej mierze dorosli ludzize.
Specjalista -

moniax992

Wysłana - 17 czerwca 2009 22:05    Edytuj Cytuj
powiedzmy że dorośli... niby dowód mają ale czy się zachowują odpowiednio to nie wiem, ale nie o tym rozmowa.
a co do tego kolczyka to ja nie wiem jak to się nazywa bo jakoś mnie nie interesowało i się nie pytałam, widziałam tylko że nad siekaczami coś jej świeci, no i ogólnie widać ten kolczyk jak się z nią rozmawia.

nioonia

Wysłana - 17 czerwca 2009 23:33    Edytuj Cytuj
nazywa sie smiley.
jasne, ze dowod nie mowi o doroslosci, wiec zalezy tez od szkoly, ale z moich obserwacji wynika, ze im lepsza szkola tym powazniejsi(nie przesadnie oczywiscie) ludzie.
ale troche zbaczamy z tematu
Specjalista -

moniax992

Wysłana - 18 czerwca 2009 22:19    Edytuj Cytuj
no w sumie masz racje, że z tematu zbaczamy.
a ja mam jeszcze pytanie... jak oni wogóle przekłuwają brew? wiem że igłą, ale na jakiej zasadzie? najpierw igłą przebijają, później igłę wyjmują i wsadzają kolczyk??

nioonia

Wysłana - 18 czerwca 2009 22:51    Edytuj Cytuj
zaznaczaja specjalnym markerem kropki gdzie ma przechodzic igla, potem chwytaja specjalnymi, sterylnymi szczypcami, wbijaja igle, w igle wkladaja kolczyk i wyciagajac igle przeciagaja kolczyk.
wiem, ze maslo maslane, ale nie umiem wyjasnic inaczej.
mozna tez wenflonem i zrobic tak z ta rurka, ale raczej uzywaja igiel iniekcyjnych
Specjalista -

moniax992

Wysłana - 20 czerwca 2009 18:58    Edytuj Cytuj
aha, dzięki :)
chociaż jak będzie mi robić to się będe oriętować ;)

ppiioo

Wysłana - 25 czerwca 2009 20:43    Edytuj  Cytuj
witam;)
mam pytanie jak długo trwa przebicie brwi i czy to boli?
prosze o dokładny opis
dodaje że mam 17 lat i chce kolkczyka
a i jeszcze jedno?
z prawej czy z lewej strony lepiej?

moniax992

Wysłana - 25 czerwca 2009 22:07    Edytuj Cytuj
ja mam pytanie... co to za maść (krem) była do smarowania?? ktoś tu mówił że nie wolno wodą utlenioną, a mi właśnie powiedziała żeby nią tylko przemywac. a jak się zapytałam o krem to powiedziała że nie bo to jest na bazie antybiotyku czy coś w tym stylu i że nie jest koniecznością smarowania tym.

nioonia

Wysłana - 25 czerwca 2009 23:15    Edytuj Cytuj
przemywac octeniseptem lub potem sola fizjologiczna
niczym nie smarowac
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 34 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kolczyk w brwi

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.