Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 127895 razy
słowa kluczowe: kolczyk  brwi 
Autor

kolczyk w brwi

nedved31

Wysłana - 31 marca 2009 14:38    Edytuj Cytuj
WItam. Odświeze temat, bo mam pytanko. Kolczyka robilem ponad rok temu, w ferie. PO przebiciu oczywiscie jak mi zalecano przemywałem ile tam bylo trzeba, po miesiacu musialem sie bawic z wyciagniem i zakladaniem (gram w pilke wiec musialem wyciagc + czasem w szkole) ale zawsze dbalem o higiene. Minol juz niby rok .. dawno sie zapewne zagoilo wiec przy wyciagniu i wkladaniu juz tego nie przymywalem spacjalnie ... kolczyka trzymalem w portfelu najczesciej. Od jakis 2 dni mnei pobolewa miejsce przebicia, niezaleznie od tego czy jest tam kolczyk czy nie ... czy to moze byc spowodowane jakims zakażeniem ? Cyz poprostu od jakies ew. uderzen, od wyciagania itd ? Troche mnei to zmartwilo ;) opuchlizny ani nic nie zauwazylem ;)

nioonia

Wysłana - 31 marca 2009 16:44    Edytuj Cytuj
jak boli to moze byc stan zapalny... jest jakas wydzielina?
w ogole jak mozna chowac kolczyk do portfela a potem taki brudny wkladac w cialo...
Specjalista -

nedved31

Wysłana - 31 marca 2009 19:34    Edytuj Cytuj
nie ma nic, tylko pobolewa ;) dzisiaj np z rana troche i jak do tej pory spokoj jest ;)

nie wiem własnie ... myslalem, ze jak sie zagilo a w blocie nie jest ubabrany to nic sie nie stanie ;) tak samo jakbym go dotykał czy cos ;) wydzieliny zadnej nie ma. ale po takim czasie mogloby sie cos robic jeszcze ? ;o

nioonia

Wysłana - 31 marca 2009 21:16    Edytuj Cytuj
widocznie podrazniles, nie mam innego pomyslu.
zacznij dbac, przemywaj np. sola fizjologiczna i nie wyciagaj, daj mu odpoczac, moze pomoze
Specjalista -

nedved31

Wysłana - 31 marca 2009 21:48    Edytuj Cytuj
a mzoe byc woda utleniona ? ;)

nioonia

Wysłana - 31 marca 2009 22:25    Edytuj Cytuj
nie
Specjalista -

nedved31

Wysłana - 31 marca 2009 22:47    Edytuj Cytuj
a moge wiedziec czemu ? ;) do tej pory przemywałem tym, albo spirytusem salicynowym.

nioonia

Wysłana - 01 kwietnia 2009 16:05    Edytuj Cytuj
boze drogi... robiles bardzo zle.
spirytus jest za bardzo agresywny, wysusza skore, ogolnie najgorsze co moze byc. nigdy sie na rane nie leje spirytusu. woda utleniona tez wysusza, zabija i dobre i zle bakterie, nie uzywa sie jej po prostu przez taki dlugi okres czasu.
kto Ci w ogole tak poradzil, zeby tym przemywac? jakis glupek
Specjalista -

nedved31

Wysłana - 02 kwietnia 2009 11:48    Edytuj Cytuj
nikt ;) robiełm kolczyk w studiu w niemczech i tam dostałem jakis preparat do przemywania rany i kolczyka, to mialem uzywac przez jakies miesiac az sie skonczy. NIe wiem co to było bo pisało po niemiecku ;) wody utlenionej uzywałem pozniej, gdy sie troche zagilo a brudnego wkladac jeszcze nie chcialem wiec przemywalem woda utleniona jak wyjmowalem i wkladalem. Potem chyba podraznilem cos i jak wsadzalem od dolu to na gorze musiałem przebijac tak biala blonke jakby ... wiec kupiel masc, nie pamietam co to było, własnie do pircingu zeby sie rany szybciej goily - przszlo i było ok az do teraz ;)

Ciako18

Wysłana - 13 kwietnia 2009 15:41    Edytuj Cytuj
witam! ;D z tego co widze jedni mają obawy co do przekłucia a inni nie... jest taka możliwosc, że brew może opaść hmm?..

Odpowiedzi jest na 34 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kolczyk w brwi

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.