z taką dźwignia z lewej ręki i z prawej spotkałem sie na treningach combat56 tylko po przechwyceniu ręki w stujce i wyłamaniu jej zamykało się klucz i sprowadzało na ziemie , lub jedną ręką była dzwignia a druga szła na twarz(oczy lub wykręcało się głowe) , szybkie łatwe i skuteczne
1127133883000
keradson
Wysłana - 23 września 2005 18:57
Jodan ....ja tam sie jakos nie orienuje jak sciagac przez to youndesit czy cos moglybys wytlumaacz jak sciagnac ten film instruktarzowy ...jakbys mogl to pokarz jeszcze jakies fotki z opisami z takimi klinczami, technikami obalajacymi....pozdro
,, Wole w sercu masz walczysz i wygrywasz... "
JUst DO it !
1127494639000
x-ray ZASŁUŻONY
Wysłana - 26 września 2005 00:58
Jodan. Filmu nie moge sciagnac wiec sobie pogadam. Ta technika jest bardzo stara. Zrob dodatkowo tak: Chwytasz lewa reka za nadgarstek prawej reki, wbijasz sie barkiem pod biceps oponenta i wykonujesz dzwignie na staw barkowy (unoszac sie lekko do gory). Reka oponenta przechodzi miedzy twoim barkiem a szyja. Nastepnie w tym momencie skrecasz reke goscia do srodka plecow (naciskajac barkim i szyja) kladac jednoczesnie goscia na glebe, w celu wiadomym, ograniczenia jego manewrowosci. Potem prawa reke zastepujesz prawa noga i dzwignie kontynuujesz naciskaja brzuchem, majac przy tym dwie rece wolne. Dalej to juz inwencja tworcza.
Zmieniony przez - x-ray w dniu 2005-09-26 01:04:30
Ja tez spotkałem się z tą technika w samoobronie. Bardzo dobre sprowadzenie na glebę tak jak opisał x-ray dodatkowo w trakcie sprowadzania w dół obracamy się wkoło.
1127722263000
Jodan
Wysłana - 26 września 2005 12:15
x-ray, ćwiczyłem coś takiego, jest to, o ile dobrze zrozumiałem, wejście do typowego chwytu transportowego?
w technice, którą prezentuje King chodzi tylko o wyłączenie jednej z rąk przeciwnika, tak aby w klinczu można było bez przeszkód obijać mu kolanem żebra. ewentualna przypadkowa dźwignia nie ma tu żadnego znaczenia. sprawdźcie, zabójcza (dla żeber) technika, mi się udawało tak się zapiąć, choc tylko w zadaniówkach light, z lekko oporującym przeciwnikiem