Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kilka pytań - suplementy

Fryco_

Wysłana - 09 marca 2010 09:58    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam
mam kilka pytań co do suplementów w piłce nożnej.
1. czy bcaa było by dobrym zakupem na poprawienie regeneracji zwłaszcza na okres przygotowawczy ale również w trakcie sezonu?
2. co lepiej wybrać na poprawe wytrzymałości: jabłczan czy l-karnityne? dawkowanie jablczanu to chyba 5g przed i 5g po treningu o ile sie nie myle a jak jest z l-karnityna?
i jeszcze jedno pytanie z innej beczki.
czy zapotrzebowanie na białko może być na poziomie 2 g/kg mc czy jest to za dóżo
prosze o pomoc

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 marca 2010 09:27 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Fryco_

Wysłana - 10 marca 2010 09:27    Edytuj Cytuj
mógłby ktoś odp na moje pytania??

mustafa90

Wysłana - 10 marca 2010 11:30    Edytuj Cytuj
BCAA byłoby dobrym rozwiązaniem, polecam z Olimpu (sam stosowałem, i byłem zadowolony z rezultatów)
Ani TCM (jabłaczan) ani L-karnityna nie są na wytrzymałość. Ta pierwsza odżyweczka jest znana wśród piłkarzy, w celu poprawienia siły itd., a l-ka jest suplementem wspomagającym odchudzanie, lecz jej efekty są znikome - więc nie jest polecana...
Ludzie ćwiczący na siłowni biorą 2g/kg masy ciała - tak się przyjęło. (Oczywiście ilość ta zwiększa się u osób stosujących sterydy bodajże do 3g/kg ).
Pozdrawiam!

Fryco_

Wysłana - 10 marca 2010 11:38    Edytuj Cytuj
a jeśli mam treningi tylko typowo piłkarskie bez żadnej siłowni to ile białka mam jeść??

mustafa90

Wysłana - 10 marca 2010 12:06    Edytuj Cytuj
2g.kg masy będą ok. Wiesz, mimo, że nie ćwiczysz na siłowni to masz treningi piłkarskie(bieganko itd.) Więc, taka ilość wydaje się być odpowiednia, by nie ochronić mięśnie przed spalaniem...

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kilka pytań - suplementy

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.