Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kick boxing czy muay thai - co skuteczniejsze?

ju

Wysłana - 09 października 2003 14:45    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam!!

pytanie. od trzech lat trenuję judo i chciałbym to połączyć z jakimś dobrym uderzanym MA. ostatnio przekonałem się o masakryjącej sile low kicków (RESPECT) i łokci. stąd pytanie co jest skuteczniejsze: muay thai czy kick boxing. i jezeli ktoś zna jakies dobre sekcje w poznaniu to byłbym wdzięczny za podanie adresów (najlepiej w okolicach jeżyc, łazarza grunwaldu)

pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 października 2003 15:28 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MuayFan

Wysłana - 09 października 2003 15:28    Edytuj Cytuj
Muay Thai moim zdaniem jest lepsze. Poza tym użyj wyszukiwarki. Temat przewijał się już parę razy.

Tą stronę powinienneś odwiedzać codziennie! http://www.pajacyk.pl/
K.O.WAL Muay Thai- tel.503499158 K.O.WAL Muay Thai- tel.503499158 K.O.WAL Muay Thai- tel.503499158

Tę stronę powinienneś odwiedzać codziennie! [http://www.pajacyk.pl/]

abes

Wysłana - 09 października 2003 15:31    Edytuj Cytuj
Wiadomo lepszy jest muai thai gdyż dochodzą kolana łokcie no i rzuty ale jak nie ma ma wyboru to kick też jest dobry.Na sekcje przyszedł ostatnio koleś z judo , napocząku miał problemy głównie z trzymaniem gardy, ale potrafił robić prosty szpagat

Jeśli ktoś cie nie szanuje za to kim jesteś to niech sie ciebie boi

kwas

Wysłana - 09 października 2003 15:47    Edytuj Cytuj
osobiście wybrałbym muay thai niestety nie mam możliwości trenowania go u siebie w mieście więc ćwicze kicka

Alkohol jest jedyną cieczą, która posiada szczególną właściwość - płynie od dołu ku górze
============================================================
Wejdź - http://www.pajacyk.pl

Zmieniony przez - kwas w dniu 2003-10-07 20:08:42

Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - [http://www.pajacyk.pl]
_-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Znawca -

ju

Wysłana - 10 października 2003 07:56    Edytuj Cytuj
dzięki za odpowiedzi. jeszcze mam 2 pytanka. na sekcje kick boxingu mam dużo bliżej niż na thai, ale czy tam też nauczę się dobrze wykonywać low kicki?? poza tym nie wiem czy się nadaję bo wiem że w tych sportach liczy się szybkość a ja waże troszkę ponad 100 kg i nie wiem czy sie nadaję (od razu mówię że nie jestem koksem ani tłuściochem, tylko jestem wysoki. byłbym zaj****cie wdzięczny za radę..

pozdrawiam

SFD

Wysłana - 10 października 2003 08:33    Edytuj Cytuj
na kicku nie nauczys sie lowa bo go tam nie ma twoja masa przyda sie jesli nauczysz sie dobrze kopac po tajsku czyli z rzutem ciala. Muay Thai i Judo calkiem ciekawa kombinacja.

One World One Muay Thai

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 października 2003 09:44    Edytuj Cytuj
Idz i zobacz czy trenuja low - kick. W kicku jest low-kick. Ale nie ma lokci i kolan.
Lepszy jest kick w ogole jesli ktos mowi lepsze lub gorsze to nie wie co mowi.
Lepsze do czego ?

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

Specjalista -

ju

Wysłana - 10 października 2003 11:25    Edytuj Cytuj
chodzi mi o to, czego się niejako łatwiej nauczyć i co jest skuteczniejsze, niekoniecznie chodzi o ulice, ale nigdy nic nie wiadomo
ostatnio kumpel który trenuje takie rzeczy udowodnił mi jak bardzo nie znam sie na MA uderzanych. zero gardy zero techniki no i jak mi sprzedał kilka low-kicków ledwo mogłem chodzić. chodzi mi o to czy na kick boxinu nauczą mnie czegoś &quot;wartościowego&quot;. no i czy wysoki i ciężki ma się co tam pokazywać. z judo nie zamierzam rezygnować ale chciałem poznać też coś innego.

pozdro..

SFD

Wysłana - 10 października 2003 12:27    Edytuj Cytuj
&quot;Lepszy jest kick w ogole jesli ktos mowi lepsze lub gorsze to nie wie co mowi. &quot;
kask czyli nie wiesz o czym mowisz ???

One World One Muay Thai

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 października 2003 12:32    Edytuj Cytuj
Wiesz co oznacza usmiech ?
a wiesz co to ironia ?
Zrozum to.

Specjalista -

ju

Wysłana - 10 października 2003 14:37    Edytuj Cytuj
czy chodząc na muay thai lub kick boxing 1x tydzień (przynajmniej na razie) jestem w stanie się czegokolwiek nauczyć? chodzi mi głównie o trzymanie gardy, lowy i podstawowe techniki. czy ma to w ogóle sens?

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kick boxing czy muay thai - co skuteczniejsze?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.