dzięki niej masz więcej energi/chęci do wysiłku a co za tym idzie intensywniej trenujesz,
na spalanie są inne środki.
Specjalista -
1209311047000
bic44
Wysłana - 27 kwietnia 2008 17:48
kawa jako że ma działanie termogeniczne jest b.czestym składnikiem supli, m.in takich jak wspomniany przez ciebie tse, gdzie w jednej caps jest ok50mg koffy, tj ze 4czubate kawy.
ok50mg koffy, tj ze 4czubate kawy. --- na bank. ciekawe jakiej kawy, chyba juz zaparzonej.
kawa srednio ma 3g kofeiny w 100g. nie wiem jakie masz lyzeczki, mysle ze jedna lyzeczka to ok (mozliwe ze niecale) 2g kawy, ale moge sie mylic. Gdybym jednak mial racje - tzn, ze w jednej lyzeczce kawy jest ok 60mg kofeiny.
wg tego przelicznieka 8 lyzeczek kawy to 480mg kofeiny. Bic44 sorry, ale jak nie wiesz, to nie kombinuj, bo chlopak jeszcze CIe poslucha, a pol grama kofeiny na porcje to juz nie przelweki.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-04-27 18:24:54
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1209313334000
Piiio
Wysłana - 27 kwietnia 2008 18:28
to do kogos bawiacego sie w to jaka jest bepzieczna granica ile lyzeczek max moznaby zapodawac ?
1209313690000
bic44
Wysłana - 27 kwietnia 2008 18:29
U siur że tak sie spytam?
nie pamietam gdzie widziałem takie przliczenie, ale było mniej więcej 1filiżanka=30mg
zalezy od ogranizmu, indywidualnej wrazliwosci. ja dwie lyzeczki juz czuję, po czterech lekko mnie telepie, ale pamietam ze za dawnych czasow supalo sie pod czas sesji wiecej.
pol grama kofeiny wywoluje juz rozdraznienie, "trzesawke", problemy zkoncetracją, a pozniej - zamuł. rob jak chcesz, testuj na sobie, zwiekszaj/zmniejszaj dawki wg uznania.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com