Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 377 razy
słowa kluczowe: kawa  kreatyna 
Autor

kawa a kreatyna

kwadrat21

Wysłana - 22 października 2008 18:27    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam, po paru latach powracam do treningów na siłowni, kiedyś intensywnie trenowałem i interesowałem się tematem kulturystki, suplementacji itp., pytanko: w starych pismach kulturystycznych pisano że picie kawy wyklucza przyjmowanie kreatyny, po prostu kofeina osłabia działanie kreatyny i przyjmowanie kreatyny mija się wtedy z celem , czy w chwili obecnej przy tych nowoczesnych formułach kreatynowych można pić kawę? niestety jestem kawoszem a chcę zarzucić jakąś kreatynkę, nic na ten temat teraz się nie mówi, pozdrawiam i z góry dzięki za sensowne odpowiedzi

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 października 2008 18:30 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Leon_pro

Wysłana - 22 października 2008 18:30    Edytuj Cytuj
spokojnie mozesz pic.. ale to zalezy ile jej pijesz... ?? i w jakich porach

Zmieniony przez - Leon_pro w dniu 2008-10-22 18:30:46

hernegild

Wysłana - 22 października 2008 19:11    Edytuj Cytuj
Nie ma co się przejmować starym mitem, zauważ że obecnie jest bardzo dużo stacków w których jest i kreatyna i kofeina

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 22 października 2008 20:57    Edytuj Cytuj
wg. mnie jest obojetne[czyli kawa ani nie poprawia ani nie szkodzi w suplementacji kreatyną].

natomiast dawki przesadnie wysokie moga miec niekorzystny wpływ na gospodarke wodna organizmu co może utrudniać wzrost masy mieśni.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

kwadrat21

Wysłana - 23 października 2008 11:39    Edytuj  Cytuj
dzięki za odpowiedzi, dużo kaw nie piję, max. 2 dziennie, tylko że mocne espresso, ale jak mówicie że nie przeszkadza to w zażywaniu kreatyny to po prostu zarzucę sobie jakąś nowoczesną kreatynkę, a pytałem z tego względu że w starszej prasie kulturystycznej były artykuły mówiące że podczas suplementacji kreatyną należy wykluczyć wszelkie używki zawierające kofeinę, pozdrawiam

DEXTROZER

Wysłana - 23 października 2008 11:50    Edytuj Cytuj
też pije mocne kawy na cyklu
nie ma co się przejmować bo
MIT Z KAWĄ ZOSTAŁ OBALONY

pozdro
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.