naczytałem się trochę o kawie i jej właściwościach pobudzających/ odchudzających wynikających z zawartości kofeiny.
(plusz = plusz activ, czyli z kofeiną)
1. czy można stosować plusz jako środek pobudzający przed treningiem? 2. czy kawa ma może coś innego dodatkowo oprócz kofeiny co wzmacnia jej właściwości? 3. czy plusz może zaszkodzić/ zaszkodzić więcej niż kawa (o ile kawa szkodzi)? 4. czy plusz też może pomóc w odchudzaniu (w końcu ma kofeinę)?
plusz - to co sie rozpuszcza w wodzie? Jeśli tak to wywal to a kawę pij 45 minut przed treningiem/20 minut przed treningiem - zobaczysz kiedy zacznie działać. A to w jakiej dawce zaszkodzi nie da się powiedzieć, ale musiałyby być to megadawki
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1199498946000
wixayo
Wysłana - 05 stycznia 2008 10:35
plusz z tego co pamietam z dzieciecych lat ma witaminy... wiec mozesz go wrzucic po treningu...
...Bądź skałą i rzeźbiarzem...
1199525713000
Skalar.
Wysłana - 05 stycznia 2008 10:37
Tylko że te musujące słabo się wchłaniają
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1199525866000
Koniu151 KAPITAN KAJDAN
Wysłana - 05 stycznia 2008 12:35
1. czy można stosować plusz jako środek pobudzający przed treningiem? ilości kofeiny w pluszu są tak małe, że ich nie poczujesz
2. czy kawa ma może coś innego dodatkowo oprócz kofeiny co wzmacnia jej właściwości? ma dużo antyoksydantów - zwalcza wolne rodniki, ale to już inna bajka.
3. czy plusz może zaszkodzić/ zaszkodzić więcej niż kawa (o ile kawa szkodzi)? czy kawa szkodzi czy nie - jest wiele teorii, więc wstrzymam od głosu, bo lekarzem czy naukowcem nie jestem. Generalnie podobno zabija jakieś 75-150mg/kg masy ciała, więc możesz pić bez obaw. a plusz, szkodzi wszystko, ale gdyby to było jakieś niebezpieczne czy coś, to by tego nie sprzedawali, nie przestanie Ci od tego stawać czy coś ,spokojnie...no ale jak pisałem wyżej...
4. czy plusz też może pomóc w odchudzaniu (w końcu ma kofeinę)?
kofeinę traktował bym tylko i wyłącznie jako pobudzacz, nie spalacz
btw dieta jest?
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2008-01-05 12:36:34
Układanie diet, treningi personalne kontakt tel:664829952, gg:5040999, koniu151.sfd@o2.pl
diety specjalnej nie ma ;) ale staram się jeść zdrowe i wartościowe rzeczy. cole (i inne gazowane shity), czipsy, zupki chińskie odpadają. bardzo mało piję (%), nie palę, niedużo się ruszam.
czytałem, że kawa pomaga w odchudzaniu. chciałbym poćwiczyć trochę brzuch przed wakacjami (teraz mi się nie chce - powiedzmy, że od kwietnia zacznę) i myślałem, że kawa pomoże.
tutaj: (http://www.kulturystyka.pl/artykul47/) trochę czytałem o spalaniu tłuszczu. ale tam mówią o dawkach rzędu 200 mg kofeiny, czyli aż kilka filiżanek kawy. czy aż tyle jest potrzebne, aby to zaczęło działać?
1199534741000
Koniu151 KAPITAN KAJDAN
Wysłana - 05 stycznia 2008 13:09
wiem ile czego jest w pluszu, bez sprawdzenia, ni odpowiedział bym na Twoje pytanie.
by zaczęło działać, to trzeba się odżywiać i się ruszać ruszać.
Układanie diet, treningi personalne kontakt tel:664829952, gg:5040999, koniu151.sfd@o2.pl
Ja nic nie czuję po jednej kawie ale kiedy przed szkołą wziąłem Thermo Speeda kapsułke i napój energetyczny to nie było standardowego ziewania czyli min. to 150-160 mg musi dla mnie być co do kofeiny jako spalacz, przyspiesza akcję serca co za tym idzie zwiększa w pewnym stopniu tempo przemiany materii...
PS - chciałbym kupić sobie Caffeine Power 200 mg - czy jedna kapsułka rano mi nie zaszkodzi?
PS2 - najmniejsza dawka kofeiny, która zabiła człowieka to 5000 mg ale radzę ograniczyć się do 1000 dziennie a tak naprawdę to nie przesadzać.