W jednym z artykulow przeczytalem /nie mam linka niestety/, ze na dietach nisko ww niewskazane sa kawa oraz herbata. Czy to jest prawda? Jesli tak to prosze o argumenty.
Nie jest to prawda , nie widze zadnych przeciwskazan zeby na LOW CARB nie mozna by było pić herbaty i kawy.
Specjalista -
1139050610000
ellis ZASŁUŻONY
Wysłana - 04 lutego 2006 14:02
Ta sugestia o której czytałeś może wynikać z faktu, że kofeina może mieć wpływ na wzrost insuliny, a tym samym zaburzać ketozę. Kofeina ma wpływ na wzrost adrenaliny, noradrenaliny co powoduję uwolnienie glikogenu wątrobowego(glukoza) do krwi i wzrost insuliny. Ma to znaczenie w pierwszych dniach stabilizacji ketozy np: po ładowaniu. Nie ma problemu jeśli chodzi o kawę, czy herbatę.
200 mg kofeiny + 2-3 g l-tyrozyny 30 minut przed treningiem to bardzo dobry pomysł
Ekspert -
1139058167000
LUKI
Wysłana - 04 lutego 2006 18:56
j/w mozna pic ale bez cukru
misiek
Specjalista -
1139075790000
NikosG
Wysłana - 04 lutego 2006 20:34
Tak przy okazji polecam nowa lipton zielona orientalna. Dzisiaj sobie kupilem i jestem pod wrazeniem co do smaku...
bez pier...lenia mozna zasysac bez cukoru
Pomoglem? Rzuc SOG'a...
1139081645000
buby77
Wysłana - 05 lutego 2006 12:42
kawa herbata zielona na początku nie smakuja bez cukru ale minie pare dni moze tygodni dla niektórych i będzie sakowac a słodzoną będziecie gardzić
two bags of grass, seventy-five pellets of mescaline, five sheets of high-powered blotter acid, a salt shaker half-full of cocaine and a whole galaxy of multicolored uppers, downers, screamers, laughers.... A quart of tequila, a quart of rum, a case of beer, a pint of raw ether and two dozen amyls... The tendency is to push as far as you can І ℓ☺√℮ ² p∂яty
1139213673000
buby77
Wysłana - 06 lutego 2006 09:35
ellis nie jestem ale pobudza jak cholera pierwszy raz aż zabardzo
two bags of grass, seventy-five pellets of mescaline, five sheets of high-powered blotter acid, a salt shaker half-full of cocaine and a whole galaxy of multicolored uppers, downers, screamers, laughers.... A quart of tequila, a quart of rum, a case of beer, a pint of raw ether and two dozen amyls... The tendency is to push as far as you can І ℓ☺√℮ ² p∂яty