Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

kłopoty z ułożeniem diety

dotts

Wysłana - 17 września 2009 13:26    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, wiem że dużo osób powie mi że dużo było takich pytań o dietę, ale szukałem długo i nie wydaje mi się żeby była dobra dla mnie.

A więc tak, mam 90kg wagi i 185cm wzrostu. Kiedyś ćwiczyłem i nie narzekałem na sylwetkę, tyle że przez ostatni rok nie miałem okazji ćwiczyć, więc wszystko z klatki, ramion i ogólnie górnych partii ciała poszło mi w brzuch, nogi i pośladki. I próbuje odzyskać dawną sylwetkę. wygląda to tak że chce spalić tłuszcz w dolnych partiach i z brzucha, a tego flaka na górze zamienić z powrotem w mięśnie

teraz stosuje taki trening:
8:00 3-5km biegu
12:00 ćwiczenia aerobowe łydek, ud i pośladek
16:00 a6w
22:00 siłownia, czyli ogółem każda partia w inny dzień

No i do tego zażywam L-Carnitine Gold (2 x dziennie) i HMB revolution (4 x dziennie)

I teraz pytanie, czy ktoś będzie potrafił lub pomoże mi ułożyć do tych kryterii dietę? I czy to wogóle możliwe?

Czekam na jakieś poprawki lub sugestie. Z góry dzięki, pozdrawiwam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 września 2009 13:31 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Rybas

Wysłana - 17 września 2009 13:31    Edytuj Cytuj
Nie da się zrzucić fatu z określonych części ciała, jak idzie fat to z całego ciała.

Ułóż dietę redukcyjną ( z ujemnym bilansem kalorycznym) korzystając z postów podwieszonych działu "odżywianie" i "odchudzanie" potem daj do sprawdzenia.

Co do twojego planu to zrób normalne FBW a w dni wolne ciskaj aeroby. Na ten temat znajdziesz informacje w dziale: "trening dla początkujących"

Pozdr.

"The pain you feel today will be the strenght you feel tomorow"

Podsumowanie redukcji 2011:
[http://www.sfd.pl/MolderDist_%26_Rybas__Debiuty_2011_str._192-t560045-s219.html]

dotts

Wysłana - 17 września 2009 13:41    Edytuj Cytuj
tak myslałem że zostanę pociśnięty bo na układaniu diety to się kompletnie nie znam tylko jeszcze pytanko, skoro robię aeroby na nogi pośladki i brzuch, a resztę ciała ćwiczę na siłowni, same tzw ćwiczenia na siłę, to chyba dojdę takim sposobem do takiej sylwetki o jakiej mówiłem? czy dalej się mylę?

Rybas

Wysłana - 17 września 2009 13:43    Edytuj Cytuj
Nie robi się aerobów na określone części ciała.

Trening aerobowy to tlenowy, pracujesz na intensywności która pozwala ci na swobodne oddychanie ,organizm spala kalorie. One potem liczą się w codziennym bilansie i to równocześnie prowadzi do utraty tkanki tłuszczowej ale nie z określonej grupy tylko całego ciała.

Zmieniony przez - Rybas w dniu 2009-09-17 13:52:19

[http://www.sfd.pl/MolderDist_%26_Rybas__Debiuty_2011_str._192-t560045-s219.html]

Hubert81

Wysłana - 17 września 2009 16:15    Edytuj Cytuj
Nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie. Mało tego, jeżeli masz tendencje do odkładania tłuszczu w określonych obszarach ciała, to z nich zrzucić go będzie trudniej. Nie ma co kombinować: dieta na ujemnym bilansie, trening FBW 3 X week i aeroby 3 x week w dni bez treningu siłowego, oczywiście zostaw sobie choć jeden dzień w tygodniu na regenerację. Poczytaj posty podwieszone, tam wszystko jest. Zdrowia.

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Znawca -

dotts

Wysłana - 17 września 2009 23:20    Edytuj Cytuj
dzięki za wszystkie podpowiedzi ;) za dietę z ujemnym bilansem już się zabrałem. a tendencji do odkładania tłuszczu nie mam, tylko miałem taką robotę że nic nie robiłem i poza nią nie miałem już czasu praktycznie na nic wiem że napewno lepiej się na tym znacie, ale czy jest sens robić tak długie przerwy w aerobach? przecież one są tylko po to żeby spalić właśnie ten tłuszczyk a na siłowni oczywiscie robie sobie przerwy

Rybas

Wysłana - 17 września 2009 23:22    Edytuj Cytuj
Jak długie przerwy w aerobach, robisz w dni wolne od treningu na siłowni i tyle.

Pozdr.

dotts

Wysłana - 17 września 2009 23:33    Edytuj Cytuj
aha, no i zapomniałem dodać że wróciłem do treningu muay thai, to raczej mi już FBW nie potrzebne wystarczająco już tam w dupe dostaje

Rybas

Wysłana - 17 września 2009 23:43    Edytuj Cytuj
Trening sztuk walki to nie to samo co trening na siłowni.

Pozdr.

Hubert81

Wysłana - 17 września 2009 23:56    Edytuj Cytuj
śmiało możesz łączyć MT z FBW, ewentualnie zmniejsz intensywność treningu siłowego.

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Znawca -

dotts

Wysłana - 18 września 2009 20:30    Edytuj Cytuj
No co do FBW to coś tam już sobie rozpisałem i zobaczymy jak z tym będzie. Z treningu siłowego nie mogę niestety zrezygnować bo mnie z MT wyrzucą bo całkiem sporo spadłem z ciała No ale aeroby sobie ułożyłem 4 razy w tygodniu zamiast codziennie. No i myślę że te dieta pomoże jak się uda pochwale się efektami ;)

dzięki za wszelką pomoc. pzdr all

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kłopoty z ułożeniem diety

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.