Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1370 razy
słowa kluczowe: judo  weteranów 
Autor

judo dla weteranów

intos1net

Wysłana - 10 lutego 2007 18:27    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

orientuje się ktoś może czy w są gdzieś kluby co może przyjść gość powiedzmy koło trzydziestki i potrenować judo.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 lutego 2007 18:51 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Jodan

Wysłana - 10 lutego 2007 18:51    Edytuj Cytuj
gdzieś pewnie w są... jakie pytanie, taka odpowiedź

Zmieniony przez - Jodan w dniu 2007-02-10 18:51:23
Specjalista -

MKD

Wysłana - 10 lutego 2007 18:57    Edytuj Cytuj
do mnie na bjj przychodzi starszy pan kolo 50,60 tak na oko i daje sobei rade swoja droga jestem pozytywnie zaskoczony ze w tym wieku mozna byc az tak sprawnym (nie wiem czy nawet nie sprawniejszym niz ja ) i mam nadzieje ze ja tez tak kiedys bede wygladal

We gonna break

KOSA KK

Wysłana - 10 lutego 2007 19:15    Edytuj Cytuj
wszystko zalezy od klubu jesli ma rozwinieta strukture to i grupa oldboy sie znajdzie

Zmieniony przez - KOSA KK w dniu 2007-02-10 19:16:00

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"

badi7

Wysłana - 10 lutego 2007 20:07    Edytuj  Cytuj
w kazdym klubie

Jodan

Wysłana - 10 lutego 2007 20:46    Edytuj Cytuj
wcale nie w każdym. dla wielu trenerów nawet 18 latek jest "za stary".
to wygląda tak, jakby autor topicu zaczał pisać gdzie, ale się rozmyślił
Specjalista -

KOSA KK

Wysłana - 10 lutego 2007 21:06    Edytuj Cytuj
"w kazdym klubie"... powiedzial bym na odwrot ze w nielicznych jest

np w klubie zapasniczym u mnie w miescie masz nabor dzieciakow do ktoregos tam rocznika i koniec i nie ma opcji zeby ktos starszy sie zapisal tak wiec nie mowiac juz o grupie oldboy

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"

Kazik86

Wysłana - 10 lutego 2007 21:52    Edytuj Cytuj
No ale to mówicie chyba o takich klubach sportowych typu azs i inne takie?

badi7

Wysłana - 10 lutego 2007 22:20    Edytuj Cytuj
ja trenuje na asz'ie i przychodzi kazdy kto chce trenowac wiele starszych osob chodzi i nie ma problemów fakt ze oni trenują od małego ale trenuja wiec wątpie zeby odmuwili komus nowemu

Jodan

Wysłana - 10 lutego 2007 22:20    Edytuj Cytuj
w azs na ogół nie przyjmuje się dzieci chyba, że jest specjalistyczna grupa dziecięca.
to zalezy tylko od trenera, czy i kogo przyjmuje. np Niedomagała na Polibudzie w-wa przyjmuje każdego. Bochnak na AWF też raczej nie odmawia. W Ryśku na Natolinie jest grupa rekreacyjna i grupa zawodnicza, podobnie na UW. W AON Warszawa ćwiczą dzieci zasadniczo tylko do juniora włącznie, ale gdy chciałem tam się zaczepić jakiś czas temu, usłyszałem: no problem. Znam też klub, gdfzie w jednej grupie ćwiczą zawodnicy i początkujący oldboje. itp itd.
ale jest multum klubów,w których, cytuję jednego z userów: "pani z miłym usmiechem mówi, że 16 lat to za późno, aby zacząc judo"
nie ma żadnej reguły. wszystko zalezy od trenera i profilu klubu.
na szczęscie coraz więcej zaczyna widzieć, że zajęcia rekreacyjne dla dorosłych opłacają się i dzięki temu rynek się rozwija.

Zmieniony przez - Jodan w dniu 2007-02-10 22:24:28
Specjalista -

Renschu

Wysłana - 11 lutego 2007 19:47    Edytuj Cytuj
W dużym mieście łatwiej o sekcję dla dorosłych (tym stwierdzeniem Ameryki nie odkryłem, ale jak kiedyś trenowałem w małym klubie to trener już nie zgadzał się zbyt często, żeby zapisywali się 17-latkowie i starsi). Z taką sytuacją można się spotkać zwłaszcza w sekcjach boksu, zapasów i judo, bo są to dyscypliny olimpijskie i struktura organizacyjna sekcji też jest przeważnie inna... w każdym razie miejsc gdzie mogą trenować ludzie nawet po "30" powinno byc więcej...

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

judo dla weteranów

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.