We Wrocławiu masz kilka bardzo dobrych sekcji Judo w Opolu są dwie Gwardia Opole (aktualnie seniorzy zdobyli puchar polski) i AZS (wielu bardzo dobrych zawodników). Myślę, że wszędzie by Cię przyjeli, a co do zapasów to nie mam namiarów ale wiem, że w Krapkowicach pod Opolem był jakiś klub.
1152370258000
revan2005
Wysłana - 08 lipca 2006 21:01
A wiesz ile razy w tygodniu i w jakich godzinach odbywaja sie treningi i czy to jest za darmo, czy jakies oplaty w ktorejs z tych sekcji?
Prosze o wiecej informacji, wie ktos o zapasach w mojej okolicy?
Zmieniony przez - revan2005 w dniu 2006-07-08 21:06:58
Treningi judo na gwardii kosztują 35zł (pierwszy miesiąc jest chyba za darmo), odbywają się one na ulicy kowalskiej 2 koło ligii obrony kraju (LOK), a jak jest na AZS'ie to nie wiem. Treningi na gwardii odbywają się codziennie. Ale oczywiście są 3 grupy, naborówka (głównie małe dzieci, 2 razy w tygodniu), średnia (13-15lat, 3 razy w tygodniu) no i ta najstarsza zawodnicza od 15 wzwyż (trenują tam między innymi seniorzy, codziennie). Oprócz tego masz na gwardii także bjj we wtorki i czwartki o godinie 19 po treningu judoków (bjj kosztuje coś koło 80zł).
1152386178000
mistrzu_1
Wysłana - 08 lipca 2006 21:21
Aha, najstarsza grupa judo ma treningi codziennie o 17:30, a ta średnia w poniedziałki, wtorki i czwartki o 16. Numeru niestety teraz nie mam ale w książce telefonicznej lub na www.opole.pl napewno znajdziesz.
1152386485000
revan2005
Wysłana - 08 lipca 2006 22:03
w moim wieku i przy zerowym poziomie w jakiej grupie bym byl seniorzy??
Ja jestem w grupie z seniorami i jestem rok młodszy no ale trenuje już jakoś 6 lat i jestem troche wyższy i cięższy niż ty, myślę, że pójdziesz do tej średniej, a jak już będziesz coś umiał to trener ewentualnie Ci każe chodzić dodatkowo na walki do starszych. Zadzwoń to się dokładnie dowiesz. Telefon napewno jest na www.opole.pl
1152389314000
revan2005
Wysłana - 08 lipca 2006 22:45
czy macie trening w ten sposob rozlozony ze sa dni w ktorych robicie np techniki w inne sile w inne szybkosc, czy na kazdym treningu cwiczycie wszystko,bo nie moglbym myc czesciej niz 3 razy w tygodniu i wtedy przychodzilbym jedynie na treningi techniczne i sparingi bo sile i szybkosc mozna cwiczyc w domu i na silce
Głównie według uznania trenera my w tej najstarszej grupie mamy z reguły poniedziałek szybkość/wytrzymałość wtorek technika środa walki czwartek technika i sauna piątek to co poniedziałek lub technika sobota bieg o 10 rano, a jak jest w tej średniej grupie to nie wiem. Aha i zapisz sie jak już dopiero po wakacjach bo teraz to do obozu sie przygotowujemy itd., jest mało maty ...
Jeśli chcesz coś o zapasach to poszukaj w informatorze opolskim na sfd i znajdź temat "sztuki walki w opolu", z tego co pamiętam było tam coś mówione o zapasach.