Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 5036 razy
słowa kluczowe: judo  zapasy 
Autor

judo a zapasy

Rahkesh

Wysłana - 22 lutego 2007 22:02    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

czym różni sie judo od zapasów?
co jest lepsze? głownie chodzi mi o to 1 pytanie i nie chodzi mi raczej o walke głownie sportową a realną?

Ustąp by zwyciężyć

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 lutego 2007 22:33 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki ,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

cynik75

Wysłana - 22 lutego 2007 22:33    Edytuj Cytuj
używanymi technikami ( choć wiele jest podobnych jeśli nie identycznych)- główna róznicą jest brak technik kończących w zapasach
strojem
zasadami punktacji w walce sportowej

grappling record
6-10-0 słabiutko :( starość nie radość

MKD

Wysłana - 22 lutego 2007 22:33    Edytuj Cytuj
.

Zmieniony przez - MKD w dniu 2007-02-22 22:33:48

We gonna break

Jodan

Wysłana - 22 lutego 2007 23:00    Edytuj Cytuj
a która walka jest nierealna?
Specjalista -

TomoBJJ

Wysłana - 22 lutego 2007 23:12    Edytuj  Cytuj
co do walki sportowej to na judo sie raczej mało znam. Ale jezeli pytasz o walke realną to oczywiście zapasy 100x lepsze i chyba kazdy sie z tym zgodzi :D prawie kazdy zawodnik MMA rozpoczynał od zapasów, większość najwybitniejszych fighterów w przeszłosci było utytułowanymi zapaśnikami. Dla mnie wykładnikiem co do skuteczności sztuk parterowych są zawody ADCC a tam startuje niewielu zawodników z judo. Jednak jeżeli chodzi o MMA to różnie to bywa :) tak jak np w tym przypadku

starcie judo z zapasami jednak o wyniku walki zadecydowała stójka :D lecz co do skuteczności walki w parterze mimo wszystko stawiam na zapasy

Aut inveniam viam, aut faciam

_Knife_

Wysłana - 23 lutego 2007 08:55    Edytuj Cytuj
Kolejny durny temat z gatunki nierozwiązywalnych kwestii. Judo dobre, zapasy super - warto trenować, a nie ględzić.

TomoBJJ- proszę dowiedz się co to TRENING PRZEKROJOWY i nie gadaj bzdur, że w MMA mamy konfrontację styli!

http://klub.chip.pl/mma/KLATKI/cross_tr.html

A co do ADCC to jak się mają zapasy do wykończeń - to naprawdę nie wiem. A co do "walki parterowej" to polecam sprawdzić o co chodzi w zapasach.

prawie kazdy zawodnik MMA rozpoczynał od zapasów

Akurat to nieprawda. Wielu zaczynało od kicka (Crocop), Fedor (judo, sambo) czy od razy cross (Silva).

A co do tego, że zapasy są 100 x lepsze - to sorry - nie zgodzę się.

Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2007-02-23 09:00:57

Samuray-X

Wysłana - 23 lutego 2007 09:46    Edytuj Cytuj
Proponuję założyć podwieszone tematy.

Zapasy vs Judo.
Kickboks vs Muay-Thai.
Zapasy klasyczne vs styl wolny.

Wady i zalety.
Różnice i podobieństwa.

Takie tematy jak ten z miejsca kasować.

My baby shot me down ...

Jodan

Wysłana - 23 lutego 2007 10:50    Edytuj  Cytuj
do podwieszonych mało kto zagląda, stary. nie ma sensu.
a takie jak ten warto zostawiać dla celów szkoleniowych - ot, taka lekcja poglądowa z podstaw dla niezorientowanych.
i podtrzymuję pytanie - która walka jest nierealna?

Zmieniony przez - Jodan w dniu 2007-02-23 11:33:23
Specjalista -

Bks Levy

Wysłana - 23 lutego 2007 11:44    Edytuj Cytuj
Jodan, np. te z mortal kombat

TomoBJJ

Wysłana - 23 lutego 2007 14:26    Edytuj Cytuj
hehe po pierwsze nienapisałem że mma to konfrontacja styli tylko wyraziłem swoją opinię na temat judo i zapsaów. poprostu uwazam ze wiecej elemeetów z zapasów da sie wykorzystać w formule typu MMA niz z judo gdzie wiekszość obaleń, trzymań i skończeń opiera sie głównie na tym ze walczy sie w gi. to jest tylko moja opinia :D ze zapasy jednak lepsze. pozatym niespinaj sie tak z tymi przykładami zawodników którzy zaczynali od czegoś innego niż zapasy bo na każdy twoj jeden przykład moge podać dwuch zawodników którzy zaczynali jako zapaśnicy. A że w MMA wykorzystuje sie trening przekrojowy to chyba każde dziecko wie i nienapisałem ze to "konfrontacja styli" dałem przykład walki poprostu dwoch zawodników którzy wywodzą sie ze styli parterowych a walka kończy sie w stojce.

TomoBJJ

Wysłana - 23 lutego 2007 14:37    Edytuj Cytuj
i co do ADCC to chyba wiadomo ze wiekszośc zawodników trenują rozne style i chodziło mi oto ze zawodnik wywodzący sie z zapasów ( który trenuje do tego skończenia np luta livre) jest skuteczniejszy niz typ z judo który tez cos tam dodatkowo trenuje. Zresztą wiekszość zawodników startujących w abu dhabi startuje tez w roznych zawodach mma i napewno nie jest tak ze zapasnik trenuje tylko zapasy a judoga judo, chodzi mi oto ze poprostu zawodnik którego stylem bazowym były czy są zapasy powinien sobie poradzic z judogą bez problemu. Oczywiście niemówie ze niema znakomitych zawodników judo którzy maja osiagniecia zarówno w MMA jak i w SUBMISSION FIGHTING.

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

judo a zapasy

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.