Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1174 razy
słowa kluczowe: jedzenie 
Autor

jedzenie

Dis11

Wysłana - 07 września 2009 08:46    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czy Szybkie jedzenie zle wplywa na zoladek chodzi mi o co takiego np:

siepszymy sie do pracy ,szkoły jemy szybki posiłek ze aż zoladek boli albo cos ma to jakies negatywne skutki??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 września 2009 12:03 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

iza121

Wysłana - 07 września 2009 12:03    Edytuj Cytuj
Przy zbyt szybkim jedzeniu żołądek nie nadąża z przesyłaniem sygnałów do mózgu, informacja o sytości nadchodzi w związku z tym za późno. Dlatego ci, którzy jedzą za szybko, jedzą za dużo to może doprowadzić do otyłości. Zresztą w ten prosty sposób rozpychasz sobie żołądek,

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

flex1976 NO PAIN NO GAIN

Wysłana - 07 września 2009 12:10    Edytuj Cytuj
jak najbardziej
Po pierwsze -jedzenie w pośpiechu skutkuje nieodpowiednim przygotowaniem porcji pokarmu w jamie ustnej. Otóż jedzenie nie zostaje odpowiednio rozdrobnione, co sprawia, że do żołądka pokarm trafia w dużych kawałkach i jest długo trawiony. Do tego przy szybkim połykaniu pokarm może być nieodpowiednio nawilżony śliną, przez co zawiera duże ilości powietrza, które potem gromadzi się w żołądku i powoduje tzw"bekanie"Pozatym szybkie jedzenie powoduje zaparcia a co za tym idzie pośrednio hemoroidy,pokarm zalega w jelitach i nadmiernie fermentuje, co bardzo utrudnia jego transport w jelitach, jak i również jego wypróżnienie.Samo jedzenie tzw"szybkie" nie jest również obojętne wątrobie,gdyż nie nadąża ona z wytworzeniem odpowiedniej ilości żółci do trawienia.Oczywiście jednym z najbardziej odczuwalnym skutkiem ubocznym jedzenie w pośpiechu jest niestrawność
tak więc nie śpiesz się bo nie warto

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Specjalista -

Dis11

Wysłana - 07 września 2009 16:14    Edytuj Cytuj
Dzieki wam chłopaki ale nie raz jestem taki głodny po treningu ze az mi sie łykać chce zjem tak szybko i lipa za godzine znowu głodny:) masz racje wolniej lepiej :)

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.