Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jakie obciazenie na przyrost masy miesniowej ???

canadian

Wysłana - 13 lipca 2005 20:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, trenuje na przybranie masy miesniowej i mam taki problem iż chciałbym wiedziec jakie jest najlepsze obciazenie np na biceps obecnie robie 7,5 kg hantlami i po 15 powtorzeniach (robie tak ze w 3/4 wysokosci wstrzymuje na 2 sekundy), czuje ze to maks i mi lapy wysiadaja w szczegolnosci lewa w serii. A wiec macham po 4 serie 10 powtorzen na jedna partie miesni, czy to wporzadku czy moze mam za duze obciazenie i wychodzi mi ze laduje w sile?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 lipca 2005 20:03 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

wuder

Wysłana - 13 lipca 2005 20:03    Edytuj Cytuj
Najpierw napisz coś o sobie, jaki wiek, jaki staż na siłowni, ćwiczysz na siłowni czy w domu tylko same łapy bo z twojego postu wywnioskowałem, że tylko biceps pompujesz.

wuder

BBTeam

Wysłana - 13 lipca 2005 20:23    Edytuj Cytuj
lol troche dziwnie to napisales

sebek2301

Wysłana - 13 lipca 2005 20:48    Edytuj Cytuj
Odpowiedz na pytanie Wudera, (ale wg mnie to on ma koło 16lat i pewnie robi cwiczenia w domu, jak sie myle to mnie popraw) A co do lewej ręki to mam podobnie, ale to raczej przez to ze jestem parworęczny i Ty pewnie też

canadian

Wysłana - 14 lipca 2005 01:21    Edytuj Cytuj
Cwiczylem juz wczesniej ale slaba dieta bez odzywek, wiec wszystko szlo w komin,. Mam 178 wzrostu 70 kg wagi, 20 lat, macham w domu, ale caly partiami ;) nie ytlko bicepsy, podalem na biceps bo wydawalo mi sie ze tak bedzie to latwiej zobrazowac, ale chyba jakos nie wyszlo... ;)

filar53

Wysłana - 14 lipca 2005 08:54    Edytuj Cytuj
Witaj kanadian.
Mięśnie reagują na trening na trzy sposoby. Gdy robisz dużo powtórzeń (powyżej 15), rośnie wytrzymałość mięśni, bez towarzyszącego zwiększania ich rozmiarów i siły. 6 do12 powtórzeń – ilość, na której najczęściej polegają kulturyści – powoduje zarówno wzrost wymiarów, jak i siły mięśni. Ciężarowcy na ogół robią mało powtórzeń, 2 do 4 w serii, co głównie zapewnia im siłę i niewielkie powiększenie. Jeśli jednak przez tydzień będziesz podnosił ciężary robiąc mało powtórzeń, to – gdy następnie wrócisz do swoich 6-12 powtórzeń będziesz silniejszy. Zasada brzmi: większa siła = większe napięcie mięśni, = większy przyrost.

Specjalista -

BBTeam

Wysłana - 14 lipca 2005 13:27    Edytuj Cytuj
ładnie wyjasnione

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 14 lipca 2005 14:31    Edytuj Cytuj
Pytanie tylko, czy autor pytania jest na tyle wytrenowany, by szarpać się na cykle typowo siłowe.

Niech da coś o sobie.
STaż, wiek, poprzedni plan.

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jakie obciazenie na przyrost masy miesniowej ???

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.