Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2309 razy
słowa kluczowe: jaki  trening  kobiety 
Autor

jaki trening dla kobiety?

MARC25

Wysłana - 12 listopada 2007 11:50    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez georgu z działu 'Trening dla początkujących'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jestem 25 letnią kobietą trenuje od 2 lat ..biegam, chodze na spining i siłownie (3 raz w tygodniu)! waże 56 kg przy 160cm wzrostu jestem dość szczupła mój poziom tkanki tuszczowej to 20% wiec jak na kobiete to chyba w normie ale chciała bym go zmniejszyć !szukam pomocy w ułożeniu planu treningowego i suplementacji aby zamienić mój tuszczyk w mieśnie głownie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 listopada 2007 12:05 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

hakeem

Wysłana - 12 listopada 2007 12:05    Edytuj Cytuj
W tym celu najlepiej odwiedzić dział Fitness i tam pytać, bo tutaj mamy fachowców od budowania szerokich pleców, grubych kabli, karków i klat. :)
Coś jednak można spróbować podpowiedzieć, a więc:
-suplementacja nie będzie jeszcze przy takim bf potrzebna moim zdaniem, wystarczy odpowiednia dieta. Tzn. z ujemnym bilansem kalorycznym.
-do zrzucania tłuszczyku służą ćwiczenia aerobowe, a nie siłowe ale to pewnie już wiesz.
-staraj się biegać naczczo.
Pozdrawiam!

Humanizm nie jest pacyfizmem za wszelką cenę!

MARC25

Wysłana - 12 listopada 2007 12:42    Edytuj Cytuj
Dzięki za rady Jestem zaskoczona że tek szybko... co do tego treningu siłowego to myśle że odrobina nie zaszkodzi bo nie chodzi mi by mieć wychudzoną selwetke tyko troszkę mieśni zamiast tuszczyku a dieta masz racje to podstawa i napewno zastosuje sie do tej rady + aeroby Dzieki!

hakeem

Wysłana - 12 listopada 2007 13:34    Edytuj Cytuj
He, he tutaj na wyścigi się odpowiada kobietom.
Wydaje się mi, że dla kobiecej lekko muskularnej sylwetki wystarczy aż nadto trening fitness.

hardgainer

Wysłana - 12 listopada 2007 17:17    Edytuj Cytuj
MARC25
jak twoj angielski?
chcialbym podeslac art.o treningu dla ciebie.
pozdrawiam.
PS.
za bardzo nie bierz sobie do serca,co tutaj niektorzy probuja ci wmowic.
jesli bedziesz cwiczyc same aeroby,to owszem,bedziesz mniejsza,ale twoje cialo nie bedzie jedrne.
ciezki trening silowy-to podstawa,takze dla kobiet.tutaj nie ma zadnej roznicy.
tak samo musisz zwiekszac swoj poziom sily(przyda sie bardzo w zyciu codziennym) i mase miesni(oczywiscie tam,gdzie bedziesz chciala-nikt nie jest idealny,a najwazniejsze sa proporcje.to ksztaltowanie ciala,to wlasnie kulturystyka)
i jeszcze jedno!
im wiecej masz masy miesniowej na swoim szkielecie,tym szybciej twoj organizm spala tluszcz.
(wiem,ze ta masa miesniowa troszeczke cie niepokoi,ale spoko.
kobiety maja bardzo niski poziom testosteronu i rozwoj przesadny umiesnienia(taki,jak u kulturystek,czy innych sporsmenek)-tobie nie grozi,chyba,ze z dopingiem(sterydy).)

" LIVE AND DIE IN THE SQUAT RACK ! "

hakeem

Wysłana - 12 listopada 2007 18:44    Edytuj Cytuj
Hardgainer pijesz do mnie?
Ja wcale nie zabraniam dziewczynie szarpać żelaza, tylko przypominam, że spalanie tkanki tłuszczowej osiągniemy aerobami.
Z kolei Ty nie przesadzaj, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę robiącą ciężkie przysiady, MC, biorącą na klatę swoją masę ciała ;)
Pozdrawiam

hardgainer

Wysłana - 12 listopada 2007 19:05    Edytuj Cytuj
...i znowu te glupie stereotypy!

" LIVE AND DIE IN THE SQUAT RACK ! "

wixayo

Wysłana - 12 listopada 2007 20:36    Edytuj Cytuj
hakeem - ja sie nie znam, jestem zielony, niewiele naprawde wiem, ale jak ktos pisze glupoty takie jak

"biegaj na czczo"

to mnie skręca... NIE biega sie na czczo... NIE cwiczy sie na czczo, bo to powoduje ubytki w tkance miesniowej i gorzej palisz tluszcze niz po dobrze ulozonym sniadaniu...

Ogolnie to polecam specjaliste, ktory firmuje swoje rady nazwiskiem i tytułem z uczelni wyższej... Inaczej bedziesz trafiac na takie farmazony...

...Bądź skałą i rzeźbiarzem...

Skalar.

Wysłana - 12 listopada 2007 20:47    Edytuj Cytuj
Na czczo spalanie tłuszczu jest większe, glikogen jest uszczuplony, a jak czegoś jest mało to organizm to oszczędza. Jednak jest to nieopłacalne bo spalanie mięśnia jest wielorako nasilone, dlatego lepiej biegać po posiłku a nie na czczo.
Twoje zdanie więc że spalanie tłuszczu jest lepsze po posiłku jest błędne. Odpowiednio wywnioskować należy że: katabolizm mięśni będzie mniejszy po posiłku, daje to mniejsze efekty również w spalaniu tłuszczu podskórnego, ale lepsze jeśli chodzi o proporcje tłuszcz:mięsień

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -

wixayo

Wysłana - 12 listopada 2007 20:55    Edytuj Cytuj
say what?? czyli tluszcze tak sie same z siebie dobrze pala i jest wypas... nie dziala to lepiej po odpowiednim jedzonku?? mhmm... no nie no... ja sie nie znam i nie bede sie klocil - tluszcze najlepiej pala sie jak jestesmy na czczo, bo nie potrzeba nam niczego do tego...

...Bądź skałą i rzeźbiarzem...

Skalar.

Wysłana - 12 listopada 2007 21:18    Edytuj Cytuj
wixa dobre masz myślenie, na czczo bieganie jest błędne. Ja tylko sprostowałem Twoją wypowiedź

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jaki trening dla kobiety?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.