Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

jak zrobic salto

Fire

Wysłana - 12 stycznia 2002 23:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

no i zapytala mnie pewna mila osobka jak nauczyc sie robic salto w tyl albo do przodu a ja moderator nie wiedzialem jak jej to powiedziec pomorzcie bo bede spalony... :)

Fire
Moderator

** eX Moderator SFD **

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 stycznia 2002 00:45 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 6.00zł
Olimp - Baton Twister

CENA: 5.10zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SZABA

Wysłana - 13 stycznia 2002 00:45    Edytuj Cytuj
Niech sobie poćwiczy przy skokach do wody!

szaba

szaba

SFD

Wysłana - 13 stycznia 2002 00:54    Edytuj Cytuj
W tył - prostsze ale więcej strachu niż w przód. Ćwiczyć należy z partnerem, dobrze jest mieć na początku odskocznię do dospozycji. W skrócie:
1.Wyskok w górę w tył z podgięciem kolan
2.To samo z objęciem kolan rękoma (blisko ciała)
Ćw. 1 i 2 partner za plecami podpiera rękoma nasze plecy w czasie wyskoku.
3.Próba salta tylko z partnerem + materac.Partner pomaga dokręcić salto w górze ewentualnie asekuruje.
Dobra do nauki jest też lonża to może być zwykły pas treningowy z podpiętymi z boku linkami. Trzeba znależć 2 silnych osobników, którzy nie dadzą nam spaść na głowę i próbować...Ważny jest zamach rękoma, szybkie zgięcie nóg i bioder i chwyt za kolana(w górze) co przyspiesza ruch "skrętny" i oczywiście zdecydowanie. Najgorzej jak ktoś w połowie salta nagle uświadomi sobie że nie chce dalej...Z tego najwięcej nieszczęść...

among the blind a one-eyed man is king

Fire

Wysłana - 13 stycznia 2002 09:58    Edytuj Cytuj
dzieki za moich czasow to uczylem sie salta w tyl "na pasach" stalo 2 kolesi ja bylem w pasie przywiazany i skakalem jak lecialem na glowke to poprostu mnie podciagali do gory ale to glownie chyba chodzi zeby pokonac strach ...

Fire
Moderator

** eX Moderator SFD **

Andriej

Wysłana - 13 stycznia 2002 10:20    Edytuj Cytuj
Fire ja juz pisalem w tym dziale bodajze jak zrobic salto w tyl musial bys pogrzebac, apropos za moich czasow na treningach gimnastycznych tez na pasach nas uczyli:)
pozdrawiam

radek

.

Macciej

Wysłana - 13 stycznia 2002 14:18    Edytuj Cytuj
F/re - salto w tył można robic na pasach, albo kiedy jedna osoba stoi z boku, trzyma cię za pas i pomaga przerzucic nogi. Mozna też zaczynać trening od fiflaka po rundaku. Po pewnym czasie robisz fiflaka tak mocno, że tylko lekko muskasz palcami ziemię. A wtedy wystarczy się złozyć jak do salta i wychodzi

Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling

I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin

Prince$$

Wysłana - 14 stycznia 2002 18:49    Edytuj Cytuj
Mozesz tez na poczatku robic salto w tyl z jakiegos podwyzszenia, albo z odskoczni. Powodzenia.

Andriej dobrze to opisal w artykule "Gimnastyka", poszukaj w Archiwum

Pozdrowienia,
Prince$$

Moderator *SPORTY OGÓLNOROZWOJOWE* & *FITNESS*

VISIT www.rallypl.com VISIT

Andriej

Wysłana - 14 stycznia 2002 20:52    Edytuj Cytuj
Prince$$ dzieki :)- wkoncu ktos mnie docenil:)
Macciej tak jak opisales tez mozna lecz nie jest to salto wykonane technicznie i poprawnie , przy salcie nie mozesz byc wygiety jak przy fiflaku. Glowa ma byc prosta , plecy proste ,to co opisales jest typowe dla lebkow samoukow:), no ale tez tak mozna :)
pozdrawiam
ps. a swojo drogo kiedys popisywalem sie na weselu pokazujoc pare sztuczek:) hhehe i po ktoryms juz z kolei salcie cala marynarka mi sie rozpier... na plecach dlatego tez sie zastanawialem jak kolesie na filmach robio takie rozne triki moze jakas specjalne gajery????
pozdrawiam

radek

.

SFD

Wysłana - 24 kwietnia 2002 15:46    Edytuj Cytuj
Przy salcie musiz też ćwiczyć brzuch. Samo wybicie nie daje zbyt wiele. To nogi przyciągane do klaty (zgadnij jakie mięśnie biorą w tym udział?) nadają pęd. Ja po treningu salt miałem solidne zakwasy na brzuchu mimo iż brzuch robię co 2 dzień.
Powodzenia
Hakadezet

SFD

Wysłana - 15 września 2002 21:26    Edytuj Cytuj
Ej a jak mam sie wybić klatka piersiowa z głową prosto czy wygiąć do tyłu???

Capoeira

SFD

Wysłana - 19 maja 2003 13:59    Edytuj Cytuj
Wiesz wlasnie sie zajmuje akrobatyka napisz do mnie na gg 4434672 a ci wszystko dokladnie powiem jak jakie salto zrobic:)

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak zrobic salto

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.