Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jak zniwelować odstające łopatki

Tasak

Wysłana - 31 sierpnia 2004 20:42    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam 15 lat i tak troche odstające łopatki ;/ Własnie biorę sie za siłownię i nie wiem co zrobić zeby dobrze złoić grzbiet ale przy tym nie miec jakis efektow ubocznych ( np. zaburzenia wzrostu) doradźcie cos ;)aaaaa i czy cwiczenia bicka i tricepsa nie dzialają negatywnie na moje lopaty

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 31 sierpnia 2004 22:45 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Reload

Wysłana - 31 sierpnia 2004 22:45    Edytuj Cytuj
A więc tak: jeżeli chcesz się pozbyć odstających łopatek to musisz szlifować technikę. To podstawa. Dobrym ćwiczeniem na to będzie wiosłowanie hantlem w opadzie. Stosuj umiarkowany ciężar w ćwiczeniach obciążających kręgosłup tj. w martwym ciągu, przysiadach z obciążeniem i wyciskaniu na barki. Wtedy nie powinieneś mieć problemów ze wzrostem i kręgosłupem.
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ - tutaj masz opisane wszystkie ćwiczenia i jak je powinieneś wykonywać

qwecjusz

Wysłana - 31 sierpnia 2004 22:54    Edytuj Cytuj
Polecam podciąganie się na drążku szerokim chwytem, to na pewno nie zaszkodzi na kręgosłup, a już 3 serie na maxa mogą dać niezłe zakwasy. :)

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 31 sierpnia 2004 22:56    Edytuj Cytuj
nie garb sie - chodz prosto- to tez b. wazne

Zmieniony przez - Fuckmaster w dniu 2004-08-31 22:56:20
Ekspert -

Mawashi

Wysłana - 01 września 2004 09:00    Edytuj  Cytuj
Odstajace lopatki to efekt slabych miesni zebatych przednich i rownoleglobocznych. Wstaw do swojego treningu klatki przenoszene sztangielki za glowe, a do treningu barkow wzosy bokiem wysoko nad glowe. Dodatkowo trening plecow powinien klasc najwiekszy nacisk na srodkowa ich czesc.
Trening bicepsow i tricepsow w tym temacie Ci nie zaszkodzi, natomiast z przykroscia napisze ze powyzsze porady kolegow nie sa najcelniejsze --> czytaj, niewiele zmienia.

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Reload

Wysłana - 01 września 2004 12:30    Edytuj Cytuj
Hmmm... Wiosłowanie hantlem w opadzie nie jest najcelniejszym ćwiczeniem? Jestem przekonany że czytałem o tym gdzieś na forum... No ale cóż - Mawashi zna się na pewno lepiej ode mnie, więc przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ale jeszcze poszukam gdzie tego posta w którym to przeczytałem.

Mawashi

Wysłana - 01 września 2004 13:00    Edytuj Cytuj
Wioslowanie jednoracz wplynie posrednio - wzmacniajac plecy w tym rownolegloboczny.
Jednak przy odstajacych lopatkach trzeba przede wszystkim wzmocnic zebate przednie.

Ekspert -

Ernyl

Wysłana - 01 września 2004 16:34    Edytuj Cytuj
posłuchaj Mawashi... to mądry człowiek... ćwiczyłem przez 3 miechu na silce i pozbyłem sie takich łopatek... i zawsze robiłem na kaltke przenoszenie.. i środkową częsc pleców... bardzo starannie... brat olewał plecy i łopatki mu zostały

Tasak

Wysłana - 01 września 2004 19:01    Edytuj Cytuj
Więc jakie ćwiczenia polecacie? Proszę o program treningowy.

Mawashi

Wysłana - 01 września 2004 19:08    Edytuj Cytuj
zapoznaj sie dokladnie z ty artykolem :

http://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=18564&forum_id=8&Topic_Title=&forum_title=Trening

do cwiczen na klatke dodaj przenoszenie za glowe, a unoszenie sztangilek bokiem w staniu zmodyfikuj na unoszenie sztangielek nad glowe w staniu.

Ekspert -

Tasak

Wysłana - 02 września 2004 17:32    Edytuj Cytuj
A jeszcze inne pytanko... Których ćwiczeń unikać ze względu na wzrost? Bo słyszałem ze martwy ciąg i cwiczenia na bary nie wchodzą w grę Mam 182 cm wzrostu i waze 70 kg ;););)

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak zniwelować odstające łopatki

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.