Wiec dwa tygodnie temu mialem 155 jakis tam jednostek, teraz mam 203 :/ a za dwa tygodnie musze miec 130. Mniej wiecej wiem co mam jesc ale chcialem sie zapytac o jakies leki, najlepiej bez recepty i czy na przyklad kilkudniowy post przed pobranem krwi wplynąlby na ilosc cholesterolu?
dobra dieta z dodatkiem benecolu(margaryna).naprawde to gówno działa , mój ojcciec tylko z tym wcina pieczywo
<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>
<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>
1064587084000
SFD
Wysłana - 26 września 2003 16:50
heh, wolalbym nie jesc samego piczywa, bo chydy ser bialy czy gotowane chude mieso chyba tak nie kosi :/, piszcie ludziki jak to zrobic
1064587810000
SFD
Wysłana - 26 września 2003 17:24
Podobno z badań wynika, że oliwa z oliwek obniża poziom cholesterolu, niestety nigdy nie interesowałam się tym na tyle, by tę informację sprawdzić. Najważniejsze jest to, czego unikać (tłuszcze zwierzęce, zwłaszcza żółtko jajek, masło...). Pozdrawiam
Postu przed pobraniem nie polecam, bo wtedy organizm zaczyna uwalniać kwasy tłuszczowe do krwiobiegu. Poziom cholesterolu obniża grofibrat (na receptę, ale jedno opakowanie zawsze można wyżebrać ). W ogóle 2tyg to akurat dobry okres czasu na ketozę (2:1 tłuszcz:białko - ale tylko tłuszcze roślinne, przede wszystkim lniany, i 20g węgli dziennie) - na 2dni przed pobraniem tylko białko i zielone warzywa, i chitinin/chitosan na 'wymiecienie' resztek tłuszczu z 'rury głównej'
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1064596888000
SFD
Wysłana - 26 września 2003 19:34
jogger :* :* :*
ręczysz za to glowa? bo jak bede mial za wysoki to koniec :/. Jakies ziolowe oslonki na watrobe nie podniosa cisnienia?
ps: nie jestem na cyklu
1064597679000
kanarek
Wysłana - 26 września 2003 22:21
a po co Ci to jesli mozna zapytac?przeciez 200 to jest taka akuratna wartosc (nie wnikam z stosunke hld<->ldl ale ogolnie stwierdzajac)
Wiedza to podstawa "Madry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby". HIPOKRATES Doradca w dziale Alternatywna Droga.
Śmiech to zdrowie. Chroń swoje nerwy.
Znawca -
1064607689000
jogger
Wysłana - 27 września 2003 01:05
Ostatnio 200 uważa się za maksimum, a w pełni zabezpiecza przed chorobami ukł. krążenia dopiero 180. A cóż jeszcze tu mamy z ciśnieniem? Mnie po latach ciśnienie zleciało na diecie kopenhaskiej! więc może nie ketoza, tylko kopenhaska?
Ekspert -
1064617554000
kanarek
Wysłana - 27 września 2003 01:20
hmmm z tego co mi wiadomo - najwazniejszy jest stosunek hdl<->ldl - i glownie na niego powinnismy patrzec a czy bedziemy mieli 200 czy 180 czy 220 bedzie wtedy mniej wazne jesli hdl bedzie ok
Wiedza to podstawa "Madry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby". HIPOKRATES Doradca w dziale Alternatywna Droga.
Śmiech to zdrowie. Chroń swoje nerwy.
Znawca -
1064618420000
jogger
Wysłana - 27 września 2003 01:37
Generalnie redukcja poziomu tkanki tłuszczowej idzie w parze ze spadkiem ldl, więc poprawia się jednocześnie i całkowity cholesterol, i proporcja hdl:ldl
Ekspert -
1064619471000
SFD
Wysłana - 27 września 2003 08:58
jade na pewnych lekach i mam kontrole co dwa tygodnie + wieksza dawka. Pani doktor nie widziala zeby komus na tym leku tak szybko polecial cholesterol i jezeli za dwa tygodnie dalej tak bedzie to przerwiemy leczenie a wtedy chyba sie potne, bylem w trzech aptekach i nie dali mi tego leku ktory Jogger proponowal ;(, zostane przy chitosanie na koncu. Dzieki wielkie za pomoc i pozdro.