Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jak rozbudowac nogi?

Marcus24

Wysłana - 01 maja 2006 15:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

mam pytanie co do dolnej partii ciała jak ją solidnie rozbudowac.Czy stosowanie ogólnej masówki tzn.6-8powtórzeń jest dobre czy może więcej powtórzeń w serii???...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 maja 2006 16:29 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Zaklinacz

Wysłana - 01 maja 2006 16:29    Edytuj Cytuj
jesli chodzi o uda to najlepiej rob przysiady, rob okolo 10 powtorzen jak nie cwiczyles wczesniej i nie przesadzaj z ciezarem zeby sie nauczyc techniki i przyzwyczaic cialo do tego cwiczenia. tak po 3 treningach juz bedziesz wiedzial czego ci potrzeba. nogi sa partia ktora ma szybko bardzo dobre wyniki, tzn najczesciej. aha, mam na mysli uda bo z lydka jest juz troche gorzej ;]

_-^-_

ziompel

Wysłana - 01 maja 2006 16:31    Edytuj Cytuj
nogi strasznie szybko rosna
mi w 5treningow bodajze poszlo 4cm w udzie ;o
po 1treningu na ktorym zrobilem tylko siady:
12powt
10powt
6powt
6powt
i 20powt <-- dobicie masakra poszlo 1cm

normalnie robie
4serie przysiady
4serie suwnica
4serie Prostowania nóg w siadzie
i rosną straszliwie

[http://www.sfd.pl/temat261925/] <-- linki do pelnometrazowych filmow ze znanymi kulturystami :)

I Nie Ma Srania ! %) (c)
Znawca -

Misamee

Wysłana - 01 maja 2006 18:01    Edytuj Cytuj
No to po koleji:

zrobilem tylko siady:
12powt
10powt
6powt
6powt
i 20powt &lt;-- dobicie masakra poszlo 1cm

Co to są siady? I jak robiłeś te powtórzenia? Te całe siedy - cośtam - siady -coś tam? Jestem strasznym n00bem więc moze śmiesznie to brzmi.

4serie suwnica
Co to jest suwica? ;:]

4serie Prostowania nóg w siadzie

J/W

Będę wdzięczny za odpowiedź no i przepraszam autora topicu za &quot;przyssanie&quot; sie do niego :]

ziom89

Wysłana - 01 maja 2006 20:32    Edytuj Cytuj
przysiady
suwnica
spiecia

żyje tylko dla Niej..
żyje tylko dzięki Niej..
Dziękuje..dziękuje za to, że jesteś..

krzych666

Wysłana - 01 maja 2006 21:18    Edytuj Cytuj
siady to przysiady, suwnica to wypychanie ciężaru nogami na specjalnej maszynie zwanej suwnicą, wyprosty - też na specjalnej maszynie (na takim krzesełku).

"Dzień dobry, czy dostanę marynarkę na 146 w klatce?"
"Pan się chyba pomylił, 146 to...wzrostu?"

Ekspert -

JohnyBrafo

Wysłana - 01 maja 2006 22:00    Edytuj Cytuj
Ja trenowałem siatkówe przez 3 lata(bez żadnych ćwiczeń silowych na nogi) i w udzie mam 62 cm przy wzroście 180cm. Więc takie niby głupie skakanie też swoje daje, więc czasami sie poprostu rusz

A jA rOsNe i RoSnE i RoSnE =D

ChEwBacCa

Wysłana - 02 maja 2006 09:06    Edytuj Cytuj
ogólnie na masę nóg przysiady będą najlepszą bronią lecz gdy z masą nie ma sie problemu a problemem jest uzyskanie odpowiednich uwypukleń to wchodzą też w grę inne ćwiczenia takie jak wyprosty kolan na maszynie ...
Podczas gdy nie ma sie sprzetu (jak to w moim przypadku bywało) fajnie wpływają na nogi również wykroki z obciążęniem (najczęściej w postaci hantli). Znam też jeszcze jedno fajne ćwiczenie działąjące na część mieśnia czwarogłowago przy samym kolanie tzw. (nie wiem czy fachowo to określam) przysiad babski . Wbrew nazwie trudne ćwiczenie jeśli robi sie je z obciążeniem

Calmer

Wysłana - 02 maja 2006 10:41    Edytuj Cytuj
a jak zmniejszyc obwód w udzie poniewaz zadaje mi sie ze jest duze.. a wolalbym male a umiesnione..

ChEwBacCa

Wysłana - 02 maja 2006 23:13    Edytuj Cytuj
a to dobre to ja sie katuje od wielu lat żebycoś z moimi chudymi nogami zrobić a tu chcą mieć mniejsze no ale cuż każdy ma swój cel ... niestety o odchudzaniu nóg wiem tyle zę jak nie ćwicze to mi obwody lecą na łep na szyję ... więcej wiem już o katowaniu ich, znęcaniu się i torturowaniu by choć troche urosły. Na szczęście cierpliwosć popłaca

alankrk

Wysłana - 03 maja 2006 01:22    Edytuj Cytuj
Jak wygląda ten przysiad babski?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak rozbudowac nogi?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.