Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jak przyrządzić pierś kurczaka aby było smacznie i zdrowo

hitman44

Wysłana - 30 lipca 2005 01:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czy da się coś takiego zrobić? Jem często na obiad rybę lub pierś obtoczoną w panierce i potem smażoną na pateli, jest to bardzo dobre, ale chyba nie za bardzo zdrowe.

A co z pieczniem? Czy białko starci wtedy znacząco na wartości? Mam mikrofale z funkcją grila, czy dałoby się na tym jakoś zdrowo i smacznie przyrządzić pierś z kurczaka?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 lipca 2005 06:59 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

zakrześ

Wysłana - 30 lipca 2005 06:59    Edytuj Cytuj
straj sie bez tluszczu(teflon piekarnik ) a za panierke możesz dac otreby , zarodki i obtaczaj najwyżej w białku

Zmieniony przez - zakrześ w dniu 2005-07-30 07:00:43

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Niunia-sfd

Wysłana - 30 lipca 2005 08:34    Edytuj Cytuj
ja zawsze robie piers na teflonie ... maczam w jajeczku i daje mnustwo przypraw majeranek bazylia oregano... pomyslow jest mnustwo czasem robie piers z kurczaka z zoltym serem... mniami
Specjalista -

Pauleq

Wysłana - 30 lipca 2005 08:58    Edytuj Cytuj
mozesz grillowana + przyprawa do mieska

albo patelnia -> oliwa z oliwek + przyprawy

hitman44

Wysłana - 30 lipca 2005 10:44    Edytuj Cytuj
dzięki za rady, tylko jak będe robił na teflonie to chyba trzeba trochę patelnię tłuszczem wysmarować rzeby się nie zniszczyła

outsidee

Wysłana - 30 lipca 2005 10:49    Edytuj Cytuj
Ja wlewam trochę wody na patelnie dodaje warzywek , wrzucam pierś , zakrywam i się dusi , 10 min i gotowe

Specjalista -

OZZO

Wysłana - 30 lipca 2005 11:17    Edytuj Cytuj
polecam przyprawe kamis "do kurczaka zlocista" - tak sie nazywa tylko nie rob jak na opakowaniu. kroisz filet w kostke posypujesz wrzucasz na teflon i podlewasz woda 20-30 min gotowy.

OZZO

Wysłana - 30 lipca 2005 11:18    Edytuj Cytuj
nie trzba tluszczu wcale

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 30 lipca 2005 12:30    Edytuj Cytuj
Jak chcesz zeby bylo zdrowo to gotuj, piecz, lub przyrzadzaj na parze. Zeby bylo smaczeni to dodawaj przyprawy takei jakie lubisz

Zmieniony przez - domer w dniu 2005-07-30 12:30:42

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

D_LUNDI

Wysłana - 30 lipca 2005 16:12    Edytuj Cytuj
możesz smażyć na takim oleju PAM - dużo lepszy niż tradycyjny i zdrowszy. Poza tym woda + przyprawy + pierś kurczaka, to wszystko na teflon i też wyjdzie Ci niezły posiłek.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak przyrządzić pierś kurczaka aby było smacznie i zdrowo

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.