Temat został odczytany 7627 razy

jak przyrządzacie piers z kurczaka ?

zgłoś naruszenie
  • Anonim
  • Pochwały:
  • Nagany:
witam.

jak przyrzadzacie piers z kurczaka, jadam dosyć często więc pytam jakie macie pomysły.

chodzi o przyrządzenie z jak najmniejsza iloscia tłuszczu- który czerpie z innych źródeł oliwa itd.


zawsze gotowałem ale ostatnio na teflonie przypiekam.

tłuke piers na cienkie plastry, kłade na teflon i przypiekam, smaczne b.jest.

a wy ?

1167390546000
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

Indywidualne plany dietetyczne i treningowe

  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
zgłoś naruszenie
  • micbar15
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 3923
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 35086
Ja gotuję

,,Musisz zobaczyć''-najlepsze galerie Archiwum Kulturystyki

[http://www.sfd.pl/Musisz_zobaczyć!!!!-t290648.html]

[http://www.sfd.pl/Galeria_na_życzenie-t309124.html]

[http://www.sfd.pl/Pajacyk_itp._-_Nabijamy_kasę_thx_to_micbar15_-t306581.html]
1167391095000
zgłoś naruszenie
  • góra-forte
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 5820
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 42644
Poszukja w wyszukiwarce..

Ja mam yk w ktorym pieke piersi b.mocno przyprawione
GÓRA---->I am What I am
1167391284000
zgłoś naruszenie
  • T-FIGHTER
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 648
  • Wiek: 26 lat
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 15370
  • Trenuje: od 15 listopada 2006 r
Jak masz czas to rozbij pierś... troche ja posól, popieprz i najwazniejsza przyprawa !! ZIOŁA PROWANSALSKIE ! Potem walni to do foli aluminiowej i do gorącego piekarnika. PYCHA
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
1167391294000
zgłoś naruszenie
  • norbert89
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 31
  • Wiek: 27 lat
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 2340
Ja zalewam woda, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dodaje troche wegety i gotuje. Nie probowalem innych sposobow, poniewaz mi smakuje tak jak ja to robie:P
1167391974000
zgłoś naruszenie
  • tubart
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 332
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 4267
Biło na bank http://www.sfd.pl/search.asp

Ja dusze. Wlewam cienka warstwe mineralnej na petelnie.Wrzucam kosteczki kurczaka/indyka dodaje tymianek/majeranek i sie dusi pod przykrywka z 5 min, zeby sie tylko biale zrobily. Potem dodaje warzywa mrozone (najlepiej warzywa na patelnie Hortex, te tansze sa naprawde gowniane jesli chodzi o smak IMO) i to wszystko pod przykryciem robi sie z 8-10min max, zalezy od ognia. Czesto fajnie woda mi wyparowywuje(jak nie to zlewam) wiec potem tylko oliwke dolewam na minutke do podgrzania i jest lepiej niz dobre
1167394811000
zgłoś naruszenie
  • Andrzey
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 3517
  • Wiek: 26 lat
  • Na forum: 12 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 20985
A ja najprościej jak sie da
Garnuszek z wodą + vegeta aby otrzymać bulion, wrzucam pierś i tyle
sra ta ta ta ta...
1167400379000
zgłoś naruszenie
  • dorcius
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 1256
  • Wiek: 28 lat
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Kobieta
  • LPA: 23375
ja własnie przed chwilka wszamałam;D

ja kroje piers na paski no i na teflon wrzucam bez zadnego oleju czy oliwy, jedynie co to wody troszke dodaje no i przyprawiam przyprawa do kurczaka i chilly,lub papryke ostrą itp lubie ostre;D
"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli
1167400670000
zgłoś naruszenie
  • Przezdzwa
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 112
  • Wiek: 27 lat
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 7197
zapytaj mojego kucharza (my mum ) :D
1167428277000
zgłoś naruszenie
  • pawerty
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 4191
  • Na forum: 12 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 102834
czy wrzucenie w komibwar to dobra alternatywa?

1167428603000
zgłoś naruszenie
  • Iryd_kg
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 423
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 3730
  • Trenuje: kto mnie zna wie że nie jest mały
Kombiwar to dobre wyjście, ładnie upieczesz kurczaka nie przypalajac go, jak ma to w przypadku patleni. Polecam ci założyć w kombiwarze taki metalowy pierscień jak masz, ty ta pokrywa z grzałką była wyżej.

Co do przyrządzania kurczaka - ja mam swój prosty i skuteczny sposób. Odważam tyle fileta ile potrzebuje, gotuje wode, sypie soli, wsadzam pierś i gotuje.

Zmieniony przez - Iryd_kg w dniu 2006-12-30 10:41:12
1167471581000