Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 6463 razy
  • Autor

    jak przyrządzacie piers z kurczaka ?

  • Anonim

      Wysłano 29 grudnia 2006 12:09

      zgłoś naruszenie

      witam.

      jak przyrzadzacie piers z kurczaka, jadam dosyć często więc pytam jakie macie pomysły.

      chodzi o przyrządzenie z jak najmniejsza iloscia tłuszczu- który czerpie z innych źródeł oliwa itd.


      zawsze gotowałem ale ostatnio na teflonie przypiekam.

      tłuke piers na cienkie plastry, kłade na teflon i przypiekam, smaczne b.jest.

      a wy ?
    • Wysłano 29 grudnia 2006 12:18

      zgłoś naruszenie
      Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
    • micbar15
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 3923
      • Na forum: 8 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 35086

      Wysłano 29 grudnia 2006 12:18

      zgłoś naruszenie
      Ja gotuję
    • góra-forte
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 5820
      • Na forum: 8 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 42644
      • Status:Ekspert

      Wysłano 29 grudnia 2006 12:21

      zgłoś naruszenie
      Poszukja w wyszukiwarce..

      Ja mam yk w ktorym pieke piersi b.mocno przyprawione
      GÓRA---->I am What I am
    • T-FIGHTER
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 642
      • Wiek: 24 lat
      • Na forum: 8 lat
      • Trenuje: od 15 listopada 2006 r
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 15170

      Wysłano 29 grudnia 2006 12:21

      zgłoś naruszenie
      Jak masz czas to rozbij pierś... troche ja posól, popieprz i najwazniejsza przyprawa !! ZIOŁA PROWANSALSKIE ! Potem walni to do foli aluminiowej i do gorącego piekarnika. PYCHA
      "Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
      Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
      Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
      Leopold Staff - Kowal
    • norbert89
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 31
      • Wiek: 24 lat
      • Na forum: 9 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 2339

      Wysłano 29 grudnia 2006 12:32

      zgłoś naruszenie
      Ja zalewam woda, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dodaje troche wegety i gotuje. Nie probowalem innych sposobow, poniewaz mi smakuje tak jak ja to robie:P
    • tubart
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 332
      • Na forum: 8 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 4267

      Wysłano 29 grudnia 2006 13:20

      zgłoś naruszenie
      Biło na bank http://www.sfd.pl/search.asp

      Ja dusze. Wlewam cienka warstwe mineralnej na petelnie.Wrzucam kosteczki kurczaka/indyka dodaje tymianek/majeranek i sie dusi pod przykrywka z 5 min, zeby sie tylko biale zrobily. Potem dodaje warzywa mrozone (najlepiej warzywa na patelnie Hortex, te tansze sa naprawde gowniane jesli chodzi o smak IMO) i to wszystko pod przykryciem robi sie z 8-10min max, zalezy od ognia. Czesto fajnie woda mi wyparowywuje(jak nie to zlewam) wiec potem tylko oliwke dolewam na minutke do podgrzania i jest lepiej niz dobre
    • Andrzey
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 3517
      • Wiek: 24 lat
      • Na forum: 9 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 20985
      • Status:Znawca

      Wysłano 29 grudnia 2006 14:52

      zgłoś naruszenie
      A ja najprościej jak sie da
      Garnuszek z wodą + vegeta aby otrzymać bulion, wrzucam pierś i tyle
      sra ta ta ta ta...
    • dorcius
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 1256
      • Wiek: 25 lat
      • Na forum: 9 lat
      • Płeć: Kobieta
      • LPA: 23372

      Wysłano 29 grudnia 2006 14:57

      zgłoś naruszenie
      ja własnie przed chwilka wszamałam;D

      ja kroje piers na paski no i na teflon wrzucam bez zadnego oleju czy oliwy, jedynie co to wody troszke dodaje no i przyprawiam przyprawa do kurczaka i chilly,lub papryke ostrą itp lubie ostre;D
      "Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
      Nicollo Machiavelli
    • Przezdzwa
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 112
      • Wiek: 25 lat
      • Na forum: 8 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 7197

      Wysłano 29 grudnia 2006 22:37

      zgłoś naruszenie
      zapytaj mojego kucharza (my mum ) :D
    • pawerty
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 4191
      • Na forum: 10 lat
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 102815

      Wysłano 29 grudnia 2006 22:43

      zgłoś naruszenie
      czy wrzucenie w komibwar to dobra alternatywa?

    • Iryd_kg
      • Pochwały:0
      • Nagany:0
      • Postów: 423
      • Na forum: 8 lat
      • Trenuje: kto mnie zna wie że nie jest mały
      • Płeć: Mężczyzna
      • LPA: 3730

      Wysłano 30 grudnia 2006 10:39

      zgłoś naruszenie
      Kombiwar to dobre wyjście, ładnie upieczesz kurczaka nie przypalajac go, jak ma to w przypadku patleni. Polecam ci założyć w kombiwarze taki metalowy pierscień jak masz, ty ta pokrywa z grzałką była wyżej.

      Co do przyrządzania kurczaka - ja mam swój prosty i skuteczny sposób. Odważam tyle fileta ile potrzebuje, gotuje wode, sypie soli, wsadzam pierś i gotuje.

      Zmieniony przez - Iryd_kg w dniu 2006-12-30 10:41:12