logo
zamknij zamknij

jak przyrządzacie piers z kurczaka ?

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7890

0 5 0
napisał(a)
Anonim
Ekspert
Szacuny 10603 Napisanych postów 42845 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
witam.

jak przyrzadzacie piers z kurczaka, jadam dosyć często więc pytam jakie macie pomysły.

chodzi o przyrządzenie z jak najmniejsza iloscia tłuszczu- który czerpie z innych źródeł oliwa itd.


zawsze gotowałem ale ostatnio na teflonie przypiekam.

tłuke piers na cienkie plastry, kłade na teflon i przypiekam, smaczne b.jest.

a wy ?
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
micbar15
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3923 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35086
napisał(a)
góra-forte
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 5820 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 42644
Poszukja w wyszukiwarce..

Ja mam yk w ktorym pieke piersi b.mocno przyprawione

GÓRA---->I am What I am

napisał(a)
T-FIGHTER
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 649 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15492
Jak masz czas to rozbij pierś... troche ja posól, popieprz i najwazniejsza przyprawa !! ZIOŁA PROWANSALSKIE ! Potem walni to do foli aluminiowej i do gorącego piekarnika. PYCHA

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

napisał(a)
norbert89
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2340
Ja zalewam woda, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dodaje troche wegety i gotuje. Nie probowalem innych sposobow, poniewaz mi smakuje tak jak ja to robie:P
napisał(a)
tubart
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 332 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4267
Biło na bank http://www.sfd.pl/search.asp

Ja dusze. Wlewam cienka warstwe mineralnej na petelnie.Wrzucam kosteczki kurczaka/indyka dodaje tymianek/majeranek i sie dusi pod przykrywka z 5 min, zeby sie tylko biale zrobily. Potem dodaje warzywa mrozone (najlepiej warzywa na patelnie Hortex, te tansze sa naprawde gowniane jesli chodzi o smak IMO) i to wszystko pod przykryciem robi sie z 8-10min max, zalezy od ognia. Czesto fajnie woda mi wyparowywuje(jak nie to zlewam) wiec potem tylko oliwke dolewam na minutke do podgrzania i jest lepiej niz dobre
napisał(a)
Andrzey
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 3517 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 20985
A ja najprościej jak sie da
Garnuszek z wodą + vegeta aby otrzymać bulion, wrzucam pierś i tyle

sra ta ta ta ta...

napisał(a)
dorcius
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 23375
ja własnie przed chwilka wszamałam;D

ja kroje piers na paski no i na teflon wrzucam bez zadnego oleju czy oliwy, jedynie co to wody troszke dodaje no i przyprawiam przyprawa do kurczaka i chilly,lub papryke ostrą itp lubie ostre;D

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

napisał(a)
Przezdzwa
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7197
zapytaj mojego kucharza (my mum ) :D
napisał(a)
pawerty
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4191 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 102834
czy wrzucenie w komibwar to dobra alternatywa?
napisał(a)
Iryd_kg
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 423 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3730
Kombiwar to dobre wyjście, ładnie upieczesz kurczaka nie przypalajac go, jak ma to w przypadku patleni. Polecam ci założyć w kombiwarze taki metalowy pierscień jak masz, ty ta pokrywa z grzałką była wyżej.

Co do przyrządzania kurczaka - ja mam swój prosty i skuteczny sposób. Odważam tyle fileta ile potrzebuje, gotuje wode, sypie soli, wsadzam pierś i gotuje.

Zmieniony przez - Iryd_kg w dniu 2006-12-30 10:41:12
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

może byc taka redukcja?

Następny temat

Co robic??

Kamica żółciowa u sportowców - przyczyny i zapobieganie

Najgłupsze trendy treningowe i żywieniowe w Internecie

Jak radzić sobie z dietą w pracy i w szkole?

Magdalena Omarska wraca na scenę!

Tomasz Słodkiewicz znowu wolny?

Homocysteina vs sterydy anaboliczne. Czy jest się czego bać?

Nutella vs. Nutwhey Peanut Choco - porównanie okiem dietetyka

Jaki rodzaj kreatyny wybrać?