Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jak przygotować się do stażu regionalnego?

misio 21

Wysłana - 16 grudnia 2008 10:25    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam,

trenuje combat 56. pod koniec marca jest staż na którym chciałbym być ale obawiam sie że moja kondycja i wytrzymałość siłowa są na zbyt niskim poziomie. czy ktos moglby mi polecić jakieś ćwiczenia zebym mógł sie dobrze przygotować przez te trzy miesiące?
treningi combat 56 mam dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny

informacje o mnie:
wiek 21 lat
wzrost 171 cm
waga 87 kg

dodam za mam dostęp do sali gimnastycznej (o wymiarach boiska do siatkówki) na której chciałbym trenować.

pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 grudnia 2008 10:53 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

słaby 56

Wysłana - 16 grudnia 2008 10:53    Edytuj Cytuj
Przede wszystkim napisz,gdzie ma być ten staż,bo jeśli bedzie w Szczecinie,może się też wybiorę,jeśli czas i obowiązki mi pozwolą.

Jeśli chodzi o sam staż,to jest to po prostu bardziej czasochłonny,szczegółowy trening,gdzie jest czas na bardzo dokładne omawianie technik i można je szlifować do bólu,dopytać jeśli są jakieś wątpliwości.Trwa zazwyczaj ok.3-4 godzin w jednej turze,a jednego dnia są zazwyczaj 2 tury po 3-4 godziny,w niedziele trwa trochę krócej.
Z mojego doświadczenia radzę robić dużo wszelkich pompek,bo pan Arek Kups lubi pompeczki wszelkich odmianoprócz tego rób dużo brzuszków.Z ćwiczeń wytrzymałościowych polecam tak zwane "pajacyki".Zobacz ile jesteś zrobić pierwszego dnia,zrób ze 3 tury po 40,a potem staraj się dokładać stopniowo z następnym dniem po 5.Możesz zamiasttego skakać na skakance,też stopniowo zwiększając długość rund.Rób 3 rundy i staraj się dojść do 3x3 minuty,a między tym 1 minuta przerwy.Jeśli lubisz biegać(ja nie lubię),to rób biegi interwałowe,tzn.trucht przeplatany odcinkami sprintu,np.biegniesz 200 metrów truchtem,potem sprint 50 metrów,potem znowu trucht i znowu sprint.Też z czasem zwiększaj ilość rund sprintu.Na początku sam musisz zobaczyć ile takich rund wytrzymasz.Interwały wg opinii innych osób bardzo poprawiają kondycję i wytrzymałość.To powinno starczyć.Do marca masz dużo czasu,więc konycha pewnie będzie niezła.Pozdrawiam

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -

misio 21

Wysłana - 16 grudnia 2008 11:21    Edytuj Cytuj
w Szczecinie jest w ostatni weekend marca. dzieki za odpowiedź.

pozdrawiam

QUEBLO

Wysłana - 16 grudnia 2008 17:53    Edytuj Cytuj
interwały są bardzo dobre jeśli idzie o wyrobienie kondychy(sprawdzałem na sobie),ale na sali cięzko by o nie było,zresztą na dworze lepiej się biega
mając dostęp do sali możesz robić biegi wahadłowe(odcinek np 20m pokonujesz w coraz to szybszym tempie). Jak masz na tej salce drabinki to równiez mozesz próbować się podciągać,podnosić nogi w zwisie,przechodzić po całej długości drabinek tylko rękami.
Skakanka tez jest dobra,aczkolwiek również polecałbym skakanie zmiennym tempem.

Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2008-12-16 17:53:51

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

misio 21

Wysłana - 16 grudnia 2008 20:35    Edytuj Cytuj
a kiedy waszym zdaniem byloby najlepiej robic dodatkowe treningi na sali?
treningi combatu mam w poniedziałki i piatki.
w weekendy mam szkole to sobota i niedziela dni wolne od treningu.

QUEBLO

Wysłana - 16 grudnia 2008 21:04    Edytuj Cytuj
no to zostaje Ci wtorek,środa,czwartek.

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

misio 21

Wysłana - 16 grudnia 2008 21:56    Edytuj Cytuj
tyle to tez wiem. chodzilo mi o to czy trenowac 5 dni z rzedu i weekend wolny? czy np. trening w poniedzialek, wtorek, srode i piatek a czwartek sobota i niedziela wolne?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak przygotować się do stażu regionalnego?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.