Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

jak długo trzeba trenowac JUDO???

Nomadic

Wysłana - 28 czerwca 2008 10:57    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

czesc mam 23 lata,i zaczelem miesiac temu trenowac MMA 2 razy w tyg,i chcialem jeszcze zaczac trenowac do tego JUDO 2 razy na tydzien i mam do was pytanie czy jest sens zeby zaczynac w tym wieku judo? czy jeszcze w tym wcieleniu mam szanse zdobyc jakis pas ,tzn czy czegos sie zdarze konkretnego nauczyc ?pozdro

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 czerwca 2008 11:09 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Saida

Wysłana - 28 czerwca 2008 11:09    Edytuj Cytuj
Nigdy nie jest za późno,żeby rozpocząć treningi,problemem może być jedynie znalezienie sekcji,która będzie chciała Cię przyjąć.

Co do wymiernych korzyści... każdy uczy się w różnym tempie,możesz okazać sie talentem i łapać podstawy bardzo szybko,może być też tak,że nie nauczysz się nic. To akurat zależy głównie od Ciebie.

Co do pasa...no jakiś na pewno zdobędziesz,na biały zdaje się po ok. 3-6 miesiącach
Specjalista -

grimper

Wysłana - 28 czerwca 2008 17:53    Edytuj Cytuj
STrasznie dziwnie to dla mnie brzmi. Cwiczyc samo MMA.... Na moj gust kazdy element walki ( rozne dystanse stojki, sprowadzenia i parter) nalezy poczatkowo cwiczyc osobno i do piero umiejac cos laczyc to w jakies logiczne przejscia. I akurat judo jako uzupelnienie typowej walki w ringu dosc srednio sie nadaje ze wzgledu na ciuchy.
Gdziez to sie cwiczy od razu pod klatke? Pachni mi to jakas sciema.

Pure Guinness
Znawca -

Nomadic

Wysłana - 28 czerwca 2008 19:35    Edytuj Cytuj
ale ja sie nie pytam o MMA !zostawmy treningi MMA w spokoju przyjmijmy ze robie pajacyki przed telewizorem ,pytam sie tylko czy nie jestesm za stary zeby czegos sie nauczyc w Judo ktore mnie interesuje.pozdro

Saida

Wysłana - 28 czerwca 2008 19:46    Edytuj Cytuj
Nie,nie jesteś za stary.
Specjalista -

grimper

Wysłana - 28 czerwca 2008 19:47    Edytuj Cytuj
Nigdy nie jest sie za starym na nauke. Jakbym sie zastanawial jak ty teraz, to bym sie zajmowal teraz glownie jedzeniem paczkow i piciem piwa.

Pure Guinness
Znawca -

Bezelu

Wysłana - 29 czerwca 2008 14:06    Edytuj Cytuj
Kiedys jeszcze cwiczac napotkalem sie w swojej sekcji ze na treningi zapisal sie 43latek. Moge jeszcze dodac ze po uplywie 2 miesiecy zaczelo mu naprawde dobrze isc, wiadomo ze technikiem nie byl ale jak na swoj wiek i staz prezentowal sie bardzo dobrze.
Tak wiec nie przejmuj sie i zaczynaj smialo.
Pzdr.

zuo

igor4h2

Wysłana - 29 czerwca 2008 20:55    Edytuj Cytuj
Nomadic zdrowy ogier jesteś wal śmiało na trening koluniu i informuj nas jak ci idzie

zajec00

Wysłana - 03 lipca 2008 18:40    Edytuj Cytuj
uważam, że na judo nie jest za późno, chociaż oczywistym jest, że same upadki (pady) będziesz odczuwał znacznie bardziej niż młodsi, gdyż ich organizmy są już w jakiś sposób przyzwyczajone :) wiem co mówię, bo sam dopiero pół roku zacząłem trenować judo :) i chociaż bardzo mi się podoba i uważam, że całkiem nie najgorzej mi idzie (to nie przechwałki, opieram się na opinii znajomych z maty :) ), ale upadki są bolesne :) technika techniką, ale mimo wszystko i tak potrafi zaboleć :)

Saida

Wysłana - 03 lipca 2008 20:04    Edytuj Cytuj
To,jak będzie odczuwał upadki, nie jest nijak związane z wiekiem czy stażem.
Widocznie za krótko ćwiczyłeś same pady. Standard przy starszych zawodnikach.
Specjalista -

grimper

Wysłana - 03 lipca 2008 20:23    Edytuj Cytuj
Niektore kluby judo maja tak super amortyzowana mate, ze czlowiek az sam chce upasc. Najgorsza jest mata ukladana na parkietach, szczegolnie te twardsze. Ale da sie wyzyc :)

Pure Guinness
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jak długo trzeba trenowac JUDO???

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.