jak ćwiczyć żeby były najlepsz pszyrost siły i masy
_santi_
Wysłana - 29 stycznia 2006 11:08 Przeniesiony przez apokalipsa z działu 'Trening dla zaawansowanych'.
Sprawdź swoje BMI
Pomuszcie biore na klate 60kg i mam 14lata. Za rok mamy zawody w szkole i bym chciał sie pokazać i wziąść około 80kg-100kg jak cwiczyć aby to było możliwe? Prosze pomuszcie.
w twoim wieku (sam nie jestem duzo strszy) cwicz na mase z dobra dieta i zobaczysz co z tego bedzie.
Trzeba być twardym, a nie miętkim...
1138529839000
ZaiT
Wysłana - 29 stycznia 2006 17:26
A ja ci powiem tak zajmij sie rozwijaniem tego co masz w głowie a cwiczenia zostaw na czas jak przestaniesz rosnąc.80-100 kg wiesz jakie to jest przeciazenie dla twoich stawów ktore sie jeszcze rozwijaja.
1138552008000
greku_806 moto.ifd
Wysłana - 29 stycznia 2006 17:40
w takim wieku nie powinienes w ogole cwiczyc a Ty sie odrazy lapiesz za takie ciezary lepiej sobie odpusc na jakis czas szkoda zdrowia.
Wiem o co ci chodzi??? Szpan, laski sikają, cfaniaki pękają, możesz kozaczyć ;) Ale siądź i pomyśl...masz 14 i chcesz się za takie cięzary brać?? Rób w domu pąpki, podciąganie na drążku a potem zacznij się bawić małymi ciężarami. Pogadaj ze starszymi doświadczonymi facetami którzy ćwicza niech ci doradza od czego zacząć. Taka moja rada mała =P P.S. sam nie jestem stary ale jakis tam staż mam, a poza tym duzo rozmawiam z ludźmi na siłowni ;)
A jA rOsNe i RoSnE i RoSnE =D
1138563218000
m1chas
Wysłana - 29 stycznia 2006 20:42
pompki, pompki i jeszcze raz pompki! i o drazku nie zapomnij. w twoim wieku pompki daja dobry przyrost sily, a jezeli latwo ci sie robi pompki to stosuj dodatkowe obciazeniem, podciagaj sie na drazku na rozne sposoby.
>>"jak booli-jak puuchnie<<
1138563765000
tur3o
Wysłana - 29 stycznia 2006 20:58
Z tego co widzę użytkownik chciał porady o plan treningowy a nie o to czy może ćwiczyć. Owszem może jest zamłody i fakt że jego stawy się jeszcze dobrze nierozwineły, ale mówi się że stawy kostnieją w wieku około 17lat. Ale podobno rośnie się do 21roku życiu i w wielu przypadkach to się sprawdza. Zatem stawy kostnieją w wieku 21lat?? Można zacząć ćweiczyć dopiero od 21 roku życia:>?? Moim zdaniem to lekka przesada. Oczywiście lepiej narazie się oszczędzać ale z tymi pompkami to troszkę przesadzonę:)
Ja ćwicze jusz około roku. A wy muwićie rzebym sobie otpuścił
1138566897000
tur3o
Wysłana - 29 stycznia 2006 22:08
Chodziło w poprzednim moim poście oczywiście o kostnienie chrząstek w stawach.A co do tematu to zapomniałem się wypowiedzieć że ostatnio ponoć dobry cykl na siłę był w piście Kulturystyka i Fittnes. A co do offtopicu to chicałem jeszcze dodać że więcej szkody może chyba wyżądzić szarpanie sztangi i reszta ćwiczeń w których brakuje techniki niż prawidłowe ćwiczenie w wieku 15lat.