Witam a więc jak w temacie pytanie moje jaka masc na stawy polecacie??????? trenuje bardzo intensywnie i na duzych obciazeniach uzywam glukozamine,jem galaretki itp oprocz tego chcialbym po treningu barkow , klatki i plecow smarowac barki nadgarstki lokcie jakas mascia dla sportowcow wiem ze takie cos jest nie wiem tylko ktora jest najefektywniejsza wiec zwracam sie do was z prosba o rade za wszystkie mądre i ciekawe odpowiedzi przyznam SoG
Zmieniony przez - sQzi w dniu 2006-01-05 11:49:48
Do byka nie podchodź od przodu do konia nie podchodź od tyłu a do idioty nie podchodź wogóle...
ben gay, takie uniwersalne, niby jest tytulowane ze masc na miesnie i sciegna, ale mi na kolano dawalo wieeeelka ulge.-ok 15 zl, niezbyt duza tubka.
naproxen,zaleta duze,tanie i dosc skuteczne -ok 7-8 zl
Grappling
1136466353000
oska5
Wysłana - 05 stycznia 2006 14:41
mi ulge w przeciazonych kolanach,kregosłupie, nadgarstku a w szczegolnosci przy skręconej kostce najbardziej pomogł Reparil zel. Ta na mnie zawsze działała super przeciwbolowo, masz ulotke "reparil zel-preparat uszczelnia ściany naczyń włosowatych oraz normalizujeich przepuszczalnosc, zmniejsza przesiąkanie chłonki, uszczelnia śródbłonek naczyń kapilarnych, poprawia krązenie żylno-limfatyczne w obrębie zył konczyn dolnych. Powoduje zmniejszenie odczynu zapalnego poprzez hamowanie fazy zapalenia wysiekowego, dziala przeciwobrzękowo.Escyna zawarta w żelowym podlozu z dodatkiem alkoholu łatwo wchłania sie przez skóre, powodując ustępowanie obrzęków i towarzyszących dolegliwości.Salicylan dietyloaminy(dobrze ze mnie nie uczula ) wzmaga dzialanie escyny dzięki swoim własciwosciom przeciwbólowym i przeciwzapalnym."
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1136468513000
Boofi
Wysłana - 08 stycznia 2006 10:36
o maściach było setki razy ... zalezy do czego
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1136712962000
sQzi
Wysłana - 08 stycznia 2006 11:29
na bol stawow barkowych
Do byka nie podchodź od przodu do konia nie podchodź od tyłu a do idioty nie podchodź wogóle...
1136716187000
Boofi
Wysłana - 08 stycznia 2006 11:48
naproxen/fastum przeciwzapalnie i przeciwbólowo + ben-gay rozgrzewająco , usprawniająco, przyspieszająco przeciwbólowo stymulacyjnie zmniejszenie napiecia + reparil przeciwbólowo i przeciwobrzekowo
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1136717323000
sQzi
Wysłana - 08 stycznia 2006 14:52
sog
1136728377000
minerek
Wysłana - 27 lutego 2009 11:54
mam pytanie jeszcze, mam takie przeskoki w barku, raczej w przedniej czesci i pozniej odczuwam bol pomiedzy ramieniem a klatka, nawet bez treningu bo teraz nie cwicze ze wzgledu na to. Stosuje masc BEN-GAY, mysle jeszcze o Naproxenie i Glukozaminie. Prosilbym o jakies rady, czy moge ewentualnie chodzic na basen? czy calkowicie nie robic nic barkiem?
1235732081000
Piotr Zemł
Wysłana - 27 lutego 2009 13:13
Barki masz ustawione w protrakcji czyli wysuniete do przodu, przykurcz tylnej czesci torebki stawowej. Rozicagniecie przedniej czesci torebki. Wyleczenie tego polegaloby na rozciagnieciu tylnej czesci torebki stawewej i wzmocnieniu mm czworobocznego czesci srodkowej i wstepujacej. Spowoduje to cofnięcie barku i lokatki w tyl i wiecej miesiac sie zrobi dla kosci ramiennej , przeskakiwanie ustapi
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -
1235736815000
minerek
Wysłana - 27 lutego 2009 13:47
a jakiego typu cwiczenia wykonywac? chodzi o lewe ramie, ostatnio wogole zauwazylem ze lewe mam wyzej od prawego, myslalem ze moze to byc wplyw plecaka, staram sie teraz nosic go na lewym choc rzadko jest cos w nim wiecej niz same kanapki:) Teraz rozciagajac i unoszac reke do gory czasami tak chrupie.. i wtedy pobolewa przez jakis czas.. nie wiem czy basen moglby cos w tym poprawic?
1235738844000
Piotr Zemł
Wysłana - 28 lutego 2009 11:49
samemy trudno rozciagnac ta torebke stawowa. Masz w okolicy jakies gabinety rehabilitacji??
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła